GündemKültür SanatManşet

BALIKÇISI’NIN GÜN YÜZÜNE ÇIKAN FOTOĞRAFLARI CNR EXPO’DA…

Bodrum Deniz Müzesi’nin “Halikarnas Balıkçısı’nın Görülmemiş Fotoğrafları” sergisi  23 Şubat – 3 Mart 2019 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy, Hall 6’da görülebilir.

Türk fuarcılık sektörünün en prestijli fuarı CNR Avrasya Boat Show’da  gerçekleşecek özel sergi, Sayın İsmet Kabaağaçlı Noonan Özel Koleksiyonu’na ait, daha önce hiçbir yerde görülmemiş ve yayınlanmamış Balıkçı fotoğraflarından oluşuyor. Türkiye’de ilk defa gün yüzüne çıkacak Halikarnas Balıkçısı’nın fotoğraflarından oluşan sergide toplam otuz adet fotoğraf bulunuyor.

Dünyaca ünlü sanatçıların yetiştiği Şakir Paşa ailesinin bir ferdi olan Cevat Şakir Kabaağaçlı, çok yönlü sanatçı kimliğiyle; öykülerinde, romanlarında ve konuşmalarında denizi, deniz insanlarını ve arkeoloji çokça kullanmasıyla; Mavi Yolculukları başlatmasıyla; Mavi Anadoluculuk fikir hareketini yaygınlaştırmasıyla; Bodrum’a sevgisi ve kattıklarıyla ve daha birçok özelliğiyle biliniyor.

Girit’te doğup, Atina’da çocukluğunu, Büyükada’da ise gençliğini geçiren Halikarnas Balıkçısı’nın deniz sevgisi daha çocuk yaşlarda başlıyor. Sonrasında Oxford Üniversitesi’nde Yakın Çağlar Tarihi okuyor. Edebiyat ve resim aşkı onu gazetecilikle tanıştırıyor. İyi derecede hakim olduğu Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, eski ve yeni Yunanca dillerinde çeviriler yapıyor, çizgi romanlar, karikatürler ve kapak resimleri çiziyor, gazete ve dergilerde farklı isimler altında yazılar ve öyküler yazıyor. Yazdığı bir makale nedeniyle Bodrum’a sürgün ediliyor. O günden sonra Bodrum’dan kopamayan Cevat Şakir Kabaağaçlı kendine “Halikarnas Balıkçısı” takma adını vererek yazdığı eserlerini edebiyat dünyasına kazandırıyor.

Sadece Bodrum için değil, ülkemiz ve dünya için de büyük bir değer olan Halikarnas Balıkçısı’nın daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarının sergisi, bir Bodrum Deniz Müzesi projesi olarak CNR Avrasya Boat Show Hall 6’da sevenleri ile buluşacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu