AsayişGündemManşetSağlık

AHMET’İN BABASI DEHŞET ANLARINI ANLATTI…

Datça’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen köpek saldırısında ağır şekilde yaralanan 12 yaşındaki çocuğu tedavisi Bodrum’da devam ediyor.

Datça ilçesine bağlı Cumalı Mahallesi Çeşme sokakta meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Ahmet Kürşat Ağa, 7 arkadaşı ile birlikte evinin önünde oynarken komşularına ait Cane Corso cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Bu sırada bağlı bulunan diğer köpekte zincirini kırarak çocukların üzerine koşmaya başladı. Panikle kaçmaya başlayan çocuklardan Ahmet Kürşat Ağa, koştuğu sırada ayağı takıldı ve düştü. Saldırıya uğrayan çocuğu 2 köpeğin elinden babası ve köpeklerin sahibi güçlükle kurtardı.

Ağır yaralanan çocuk vakit kaybetmeksizin Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesiyle Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine ait Deniz Ambulansı ile 35 dakikada Körmen Limanına ulaştı. 112 Acil Sağlık ekipleri ile deniz ambulansına alınan 12 yaşındaki Ağa, yaklaşık bir saatlik operasyon sonrası Bodrum Devlet Hastanesine getirilerek ameliyata alındı. Hastanede ameliyata alınan Ahmet Kürşat Ağa’nın, şah damarına çok yakın bir yerden, sırtından kafasından ısırık aldığı belirlendi.

4 saat süren ameliyat sonrasında hayati tehlikeyi atlatan talihsiz çocuğun tedavisine Bodrum Devlet Hastanesi’nde devam ediliyor. Ahmet’in anne ve babası bir an olsun çocuklarını yalnız bırakmıyor.

Çocuğunu köpeklerin birinden kurtaran Baba Mesut Ağa gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Saldırı anında çocuğu kendim gördüm ve köpeğin elinden kendim aldım. İki tane köpek birden saldırdı birini ben aldım. Bu durumu kimsenin yaşamasını istemiyorum. O anı hatırlamak hiç istemiyorum açıkçası. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin istiyorum. Dileğim şudur ki, bu tür yasaklı köpeklerin toplanıp barınaklarda tutulmasını veya ne yapılması gerekiyorsa onu istiyorum çünkü bu acıyı kimsenin yaşamasını istemiyorum. “

Çocuğunun şuanda hayati bir tehlikesinin olmadığı ifade eden Mesut Ağa szlerine şöyle devam etti:

“En son bir göz doktorumuz görecek ondan sonra plastik cerrah ile beraber karar verecekler. Salık durumunun iyiye gittiğini söylüyorlar şuanda. Herhangi bir problem yok şuanda.”

Öte yandan, olayın ardından jandarma köpeklerin sahiplerini gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen baba oğul adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 2 köpek belediye hayvan barınağına teslim edildi.  

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu