AsayişGündemManşet

BODRUM MERKEZLİ İNSAN TACİRİ OPERASYONU:6 GÖZALTI

Bodrum Merkezli başlatılan ve 4 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyon sonunda göçmen kaçaklığı şüphelisi 9 kişiden 6’sı yakalandı.

Alınan bilgilere göre; Bodrum Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği, düzensiz göçmenleri yalan vaatler ile yurtdışına illegal yollardan kaçırmaya çalışan şebekeyi tespit etmesiyle birlikte şahısları takibe aldı.

Yapılan takip sonucu 2’si Suriye uyruklu 9 kişinin ortaklaşa olarak göçmen kaçakçılığı suçunu yaptığının tespit edilmesiyle birlikte Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla, bugün sabah saatlerinde Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. İkametleri aranan şüphelilerin 6’sı yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan çok sayıda can yeleği ve şişme botun yanı sıra 1 adet kısa namlulu ruhsatsız tüfek ile 6 adet tekneye el konuldu. Ayrıca çeşitli uyruklardan 110 düzensiz göçmen ekipler tarafından kurtarıldı.

Firari 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam edilirken gözaltına alınan organizatör şüpheliler ifade ve sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu