EkonomiGündemManşet

ELEKTRİK FATURALARI CAN SIKIYOR…

Milas’taaylık ortalama 200 liralık elektrik faturası ödeyen bir esnafa, 214 bin 722lira elektrik faturası kesildi. Fatura karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayanesnaf, ADM yetkililerinden durumu açıklamalarını istiyor.

Milas’a bağlı Hocabedrettin MahallesiKaraca Sokak’taki Yıldırım Büfe’nin işletmecisi Süleyman Yıldırım, yeni yılaelektrik faturası şokuyla giriyor. Daha önce aylık ortalama 200 lira elektrikfaturası ödeyen Yıldırım, 214 bin 722 lira tutarındaki son kesilen faturaylailgili Milasmedya’ya açıklamalarda bulundu.

Böylesi bir faturanın gerçek kullanım bedeliniyansıtmadığını ve ancak bir hata sonucu kesilebileceğini söyleyen Yıldırım, “Buay gelen elektrik faturasına baktığımda büyük bir şaşkınlık ve şok yaşadım.Fatura tutarı olarak 214.722,07 lira ödemem bulunuyor. Önceki aylarda ortalama200 lira elektrik faturası öderken böyle bir rakam beni sarstı. Büfemdebuzdolabı, tost makinesi gibi elektrikli ev aletleri dışında yüksek miktardaelektrik kullanan cihazlar kullanmıyorum. Yani fatura kesilirken büyük bir hatayapılmış olmalı.” diyerek ADM yetkililerinin yüksek faturayla ilgili incelemeyapmasını talep etti.

Öte yandan, Bodrum’da birçok ev ve işyerine gelen Aralık 2018 dönemine ait elektrik faturalarının normalin üzerinde çıkması vatandaşları isyan ettirdi. 

Özellik sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan vatandaşların birçoğu yeni yılın ilk gününde AYDEM’in kapısını alarak itirazlarda bulunacakları iddia ediliyor. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu