GündemKültür SanatManşet

BODRUMLU KADINLARIN FOTOĞRAFLARI SERGİYE KONU OLDU

Bodrum Sözlü Tarih Çalışma GrubuBodrum’da gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Bodrumlu Kadınlar Fotoğraf Sergisi” büyük ilgi gördü.

Bodrum Belediyesi ve Kent Konseyi Anılarla Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından organize edilen serginin açılışına, Bodrum Belediye Başkanının eşi Hülya Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Beledyesi CHP’li bazı meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

OASİS Alışveriş Merkezi Sümbül Sokak sergi alanında düzenlenen kokteyl ile açılışı gerçekleştirilen sergide, birçoğu hayatını kaybetmiş Bodrumlu kadınların fotoğrafları sergilendi.

150’ye yakın fotoğrafın yer aldığı serginin 15 gün boyunca açık kalacağını belirten Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Nuran Yüksel yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Gönüllü çalışma grubu olarak, Bodrum’u Bodrum yapan, barış içerisinde sevgi dolu kalmasını sağlayan analarımıza, kadınlarımıza bir vefa örneği sergilemek istedik. Bu fotoğraflar, oluşturulacak olan Kent Arşiv Müzesi için bilgi belge anlamını taşıyor. Kadınsız bir toplum yarınsız bir toplumdur” dedi.

Nuran Yüksel, oluşturulması beklene Kent Arşiv Müzesi için bugüne kadar 20 bini aşkın fotoğrak topladıklarını sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu