GündemManşet

SIĞINMA EVİ İÇİN TOPLANAN İMZALARI VERDİLER

Bodrum Kadın Dayanışma DerneğiBodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri tarafından Bodrum’da  sığınma evinin bir an önce yapılması için toplanan dilekçeler  Bodrum Belediyesine teslim edildi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri tarafından sığınma evi için 8 Mart’ta toplanmaya başlanan dilekçeler i dernek adına Figan Erozan ve beraberindeki üyeler Belediye Evrak Kayıt birimine teslim ettiler. Toplu imzaların olduğu tek dilekçe yerine ayrı ayrı hazırlanan yaklaşık 40  dilekçe  belediyenin ilgili birimi tarafında teslim alındı.

Konu ile ilgili Bodrum Kadın Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Figan Erozan,  bundan sonra her Cuma periyodik olarak toplanan imzaların belediyeye teslim edileceğini ve bu iş sonuçlanıncaya kadar takipçisi olacaklarını kaydetti. Erozan şunları söyledi “ Bodrum’da çok ciddi oranda kadına yönelik şiddet ve tecavüz olayı özellikle yaz aylarında çok yüksek oranda var.  Aslında yasa gereği bir tane bile olsa, yüksek oranda olmasına gerek yok, bir kişi bile şiddete maruz kalıyorsa sığınma evinin olması gerekiyor ki yasa çok açık. Yüz bini geçen yerlerde belediyeler sığınma evi açmakla yükümlü.  Yerel yöneticiler de bu yükümlülüklere talip oldular.  Dolayısı ile biz sığınma evine yönelik taleplerimizi buraya iletmek için imza kampanyası başlatmıştık. Kadınlardan tek tek imza topluyoruz.  Periyodik olarak her hafta topladığımız imzaları Cuma günü buraya getireceğiz.  Belediyeyi kendi yapması gereken sorumlulukları konusunda uyaracağız  ve ne yaptıkları konusunda bilgi almaya çalışacağız.  Bugün ilk gündü, üç kadın geldik. Elimizde topladığımız imzalar var ve bu imzaları belediyeye teslim edeceğiz. “

Figan Erozan geçtiğimiz günlerde belediye yetkililerinin sığınma evi ile ilgili yaptıkları açıklama hakkında “Biz belediyeden iki ay önce bir randevu istedik.  Hala iki ay geçmesine rağmen belediye başkanlığından bize bir randevu verilmedi.  Meclis üyelerinin bir kaçı ile görüştük.  Evet, çalışmalar sürdürülüyor,  bizim meselemiz tam da bu.  Bu sürdürülen çalışmaların bir türlü sonuca erdirilmemesi, Belediye bunu stratejik plana aldı sene 2016. 2014’te seçimler oldu ve belediye bu sürdürülen çalışmalar ile ilgili kamuoyuna hiçbir bilgi deklare etmedi, açıklamadı durum şu, şunu yapıyoruz, bu oldu. Sadece ucu açık stratejik planla ilgili 2019’da sığınma evi biteceği üzerinden bir bilgi var.  Ama biz ölüyoruz ve öldürülüyoruz.  Bizim bir gün bile bekleyecek zamanımız yok. Dolayısı ile söylediğimiz gibi hiç şiddet olmayabilir, hiçbir kadın bu suçla karşı karşıya kalmayabilir. Yine de bunu yapmakla yükümlü belediye.  Artık çalışmalarını sürdürmelerini değil, gerçekten yapmalarını istiyoruz. “  dedi.

Dernek üyeleri yaptıkları açıklamanın ardından ellerindeki yaklaşık 40 dilekçeyi belediye evrak kayıt bölümüne teslim ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu