GündemManşet

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ KENTİ BODRUM…

mehmet kocadon-bodrumBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un sevgi ve hoşgörüden beslenen bir barış kenti olduğunu, bu güzellikleri bozmaya da kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Asırlardan bu yana birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış Bodrum, özellikle huzurdan ve barıştan yana olanların bir arada yaşadığı, dünyaca ünlü örnek bir destinasyon olarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçmişten günümüze gelinceye dek Bodrum’un bu özelliklerini hep koruduğuna işaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bodrum’un tarihine baktığımızda hep bir şey öne çıkar: İnsanları hep sevgiyle dolu, hoşgörü ve barış içerisinde yaşamıştır. Son yüzyılda da turizm ve sanatla birlikte adeta bir medeniyetler topluluğu halini almıştır. Bodrum’da farklı din, dil ve ırktan insanlar bir arada yaşarlar ve hayatı sevgi tohumlarını ekerek paylaşırlar. Son aylarda bölgemizde yaşanan bir kaç münferit olayın ise bu atmosferi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Bodrum’un bu güzelliklerini bozmaya çalışanlar bilsinler ki, amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Başkan Kocadon, emniyet güçlerinin yoğun çalışmalarının bu tür münferit olayların önüne geçeceğini de sözlerine ekleyerek Bodrum’un sahipsiz olmadığını hatırlattı. Ve Bodrum’un, Bodrum sevdalısı halkıyla bir bütün oluşturduğunu, gerek doğal güzellikleri gerek ise tarihi ve kültürel değerleriyle dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerinin göz bebeği olduğunu vurguladı. Kocadon, “Geçtiğimiz günlerde Türkbükü mahallemizde genç bir kardeşimizin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan talihsiz olayın ardından süreci yakından takip eden jandarma güçleri, olayı kısa sürede aydınlatmış ve failleri adli makamlara teslim etmiştir. Detaylı ve planlı bir çalışma sonucunda failleri yakalayarak adli mercilere teslim eden Bodrum İlçe Jandarma ekiplerine çok teşekkür ederim. Bodrum’un güvenliği için gece gündüz çalışan tüm emniyet güçlerimize, Bodrum’un ekonomisine katkı sağlayan ve bu tür olayların yaşanmaması için çaba harcayan işletmecilerimize de ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bodrum’un huzurunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini tekrar hatırlatan Başkan Kocadon,”Bodrum, tüm olumsuzluklara rağmen her zaman dimdik ayakta kalarak ülkemize örnek olmuş, güçlü bir kenttir. Bu güç ise Bodrum’a gönül veren halkından ve Bodrum sevdalılarından gelir. Bodrum halkının kalbinde yeşerttiği bu büyük sevgi ve hoşgörü, Bodrum’u hep daha ileriye taşımış ve Bodrum’un ülkemizin ve dünyanın gündeminde kalmasını sağlamıştır. Bodrum’un rantını kullanıp ona zarar vermeye çalışanlar ve Bodrum’u yok sayanların karşısında bu sevgi ve hoşgörü galip gelecek. Bu sevgi ve bu hoşgörü, bölgemizi ve ülkemizi peyderpey kaplayacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu