GündemManşet

HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOKTUR

Bodrum Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aday Adaylığı açıklamasını yapmasının ardından hız kesmeden çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Saruhan, Dünya Engelliler Günü için Bodrum’da düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve 43 yıldır tüm dünyada 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü, Bodrum’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Bodrum Otogarı’nda saat 10.00’da başlayan ve geniş katılımın olduğu yürüyüş, saat 10.30’da Bodrum Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla devam etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanlığı CHP A. Adayı Mustafa Saruhan, Türkiye’nin nüfusunun onda birini oluşturan engelli nüfusuna yapılan her hizmetin,  aileleriyle beraber düşünüldüğünde 25 milyon kişiye ulaştığını belirti. Saruhan Açıklamasında şunları söyledi;

“Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Bu konuda sadece Engelliler günü değil 365 gün çalışacağımıza söz veriyorum.

Türkiye’de 8,5 Milyon engelli vatandaşın bulunduğunu ve bu sayının ülke nüfusunun onda birine denk geldiğini düşünürsek, engelli kardeşlerimize yapılan her hizmet, aileleriyle birlikte 20-25 milyon kişiye yapılmış kutsal bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

Bodrum’da da önemli bir sayıya ulaşan engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil, her gün düşünmeliyiz. Ulaşımdan, Pazar yerlerine, kaldırımlardan, sahillere her yerde onların da bu güzel Bodrum’u keyifle yaşatmalıyız. Unutmamalıyız ki, hayatı paylaşmak için engel yoktur.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu