AsayişGündemManşet

TEKNE KAZASINA 3 TUTUKLAMA

Bodrum’da, Suriyeli 1 kaçak göçmenin öldüğü teknenin batmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Devriye görevi yapan Sahil Güvenlik korvetine, geçtiğimiz pazartesi günü saat 22.15 sıralarında, Bodrum Aspat Mevkisi açıklarındaki Panama bayraklı bir gemiden, denizden insan sesleri geldiği yönünde ihbarda bulunuldu. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, deniz yüzeyinde parçalanmış halde bir fiber tekne ile kaçak göçmenler tespit etti. Hemen  arama kurtarma çalışması başlatıldı. Denizdeki 4’ü Suriye, 4’ü Filistin, 2’si de Mısır uyruklu toplam 10 kaçak göçmen kurtarıldı. Suriyeli 1 erkeğin ise cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılanlardan durumu ağır olan 2 kişi getirildikleri Turgutreis Limanı’ndan hastaneye sevk edildi. 8 kaçak göçmen ise Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, tekne sahibi H.Y., aracılık yaptığı belirlenen A.Z. ve J.H. adlı Suriyeliler ile T.S.’yi gözaltına aldı. Suriye uyruklu 2 kişinin organizatör olduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘kasten öldürme’ ve ‘göçmen kaçakçılığı’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Y., A.Z. ve J.H. tutuklandı.  T.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu