GündemManşetSiyaset

ÖZTÜRK PROJELERİNİ ANLATTI…

CHP’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk, Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Bodrum Belediyesi Yelken Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda Ali Öztürk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının altyapı ile ilgili sorduğu soruya Öztürk, “Altyapı yapma yetkisi bizde değil ama işbirliğini kimse engelleyemez. Büyükşehirle veya bakanlıkla. Turizm Bakanlığı da bu altyapı yatırımları ile ilgili A’dan Z’ye her şeyi yapabilir. Hem bakanlık hem de büyükşehir düzeyinde bu işbirliğini sağlayarak projelerin hayata geçirilmesi, öncelik sıralamasında öne alınması ile ilgili kısmet olursa belediye başkanı olarak hem de büyükşehir meclis üyesi olarak bu hizmetlerin yapılmasını sağlayacağız.” dedi.

Seçim çalışmaları sürecinde odalarla ve STK’larla bir araya geldiğini söyleyen Öztürk, “AKUT’la da bir araya geldim. Onların söylemleri çok önemliydi. Bodrum’un sorunlarına ne kadar vakıf olduklarını gördüm. AKUT’la yol yürümek önceliklerimiz arasında.” diye konuştu.

Öztürk, “Sorunları ben olarak değil biz olarak ele alacağız. Uzmanı kimse, Bodrum için yüksünmeden onunla çalışacağız. Usta kimse onunla çalışacağız. Bizim yetki karmaşası diye bir lüksümüz yok. Yasalarla kimin nerede yetkili olduğu açıktır. Bu çerçevede projeleri geliştirmek işbirliğini geliştirmek gerekiyor. En büyük projem işbirliği. Karşılıklı oturup konuşabilmek. ” dedi.

Bodrum Şoförler Odasından randevu alamadığını ifade eden CHP’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün bazı odalarımızla problem yaşıyoruz. Misafir edilmek istediğim yerlerden bir tanesinde olamıyorum. Bunlar yanlış. Bu tip kuruluşlar Bodrum’un hizmetinde. Bodrumlunun hizmetinde olmalıdır. Bugüne kadar Bodrum Şoförler Odasından randevu alamadım. Sebebini bilmiyorum ama oraya da gitmek istiyorum, ziyaret etmek istiyorum. Ama bir problemimiz olduğunu düşünmüyorum. Oraya gidip sorunlarını dinlemek istiyorum.”

Siyasi yaşamı boyunca kimseyi kandırmadığını dile getiren Öztürk, “Eğer belediye başkanı olursam hiçbir yurttaşa yalan söylemeyeceğim. Yanlış yapabilirim, hata yapabilirim. İnsanları doğru düzleme çekebilmek için bildiklerimiz uygulayacağım.”şeklinde konuştu.

3 projesinden bahseden Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ali Öztürk, “Bütün Anneler İçin Karya Kreşleri, Halikarnas Eğitim Bursu ve Halikarnas Akademisi projelerimiz var. Kreşten başlamak istiyorum. Her şey beşikte başlıyor, ilk adımımızı kreşte atıyoruz. Bodrum’da da bu kreş eksikliğini çözmek istiyoruz. Bütün mahallelerde kreş ihtiyacı var. Adına Karya kreşleri diyerek ilk adımı bu şekilde atacağız. Halikarnas Akademisi projesinde ise emekli olan ve Bodrum’da yaşayan öğretmenlerimizi yeniden kara tahta başına davet edeceğiz. Biz onlardan mesleklerini noktalamalarını beklemiyoruz, aslında şimdi yapmalarını bekliyoruz. Bodrum’da yaşayan çocukların onlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü lise ve üniversite giriş sınavlarında soru çözme oranımız düşük. Bunu biz nasıl yükseltebiliriz, onun için mücadele edeceğiz. İmkan verildiğinde herkesin taşın altına eline sokabileceğini biliyoruz. Biz o imkanı vereceğiz. Halikarnas Eğitim Bursu projesinde ise öğrencilere verilen bursu daha da arttıracağız, yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu