GündemManşetSiyaset

MUSTAFA SARUHAN “BODRUM’A FORMAT ATACAĞIZ”

“Daha Mutlu Daha Umutlu Bir Bodrum” Sloganıyla 2019 yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğunu açıklayan Mustafa Saruhan, Halikarnas Radyo’nun konuğu oldu.

Nuran Yüksel’in hazırlayıp sunduğu ve CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Saruhan’ın konuk olduğu “Bodrum’da Yerel Seçime Doğru” isimli programda Saruhan, Nuran Yüksel’in Yüksel’in sorularına cevap verdi.

Yarımada’nın en gözde koylarından Yalıkavak Belediyesi başkanlık görevini üstlendiği dönemde hem sosyal sorumluluk anlamında hem de ticari gelişiminde temellerini attığı projelerin günümüzde Yalıkavak’ı “Yalıkavak” yapan projeler olduğuna dikkat çeken Saruhan;

“Şimdi hedefim Bodrum Yarımadası. Bu görevi aldığım ilk günden son güne kadar, hayata geçirmek istediğimde hepimize büyük işler düşüyor olacak. Büyük değişimleri, büyük hedefleri hiç birimiz tek başımıza gerçekleştiremeyiz. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hepimiz Bodrum’un gelecekte çok daha ferah, çok daha refah bir yaşam bölgesi olması için çalışacağız.

Akıl ile bilgi ile bilim ile halk ile hep birlikte olağanüstü hızla değişen Bodrum’u marka yapan tüm sektörlerle ekonomik dengeleri ve uzlaşmayı sağlamanın mümkün olduğunu biliyorum. Bunun için ekibimle birlikte elimizdeki her imkânı, her gücü bu amaçla kullanacağız.

Partimin verdiği her göreve adayım. Bir yönetime aday olmak gerçekten bir öz güven ve cesaret işi. Bu nedenle bu görev için tüm aday adayı olan arkadaşlarımı bu öz güvenleri ve cesaretleri için de tebrik ediyorum. ” diyerek hedeflerini geniş yelpazede ele aldı.

Saruhan Yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Aday adaylık başvurumu yaptığım gün de söylemiştim hatırlarsanız; “Birlikte çalışacağız”, demiştim… “Bodrum’u birlikte yöneteceğiz”, demiştim… “Biz başaracağız”, demiştim… “Geleceğe umutla bakan ve daha mutlu olan bir Bodrum yaratacağız”, demiştim.

Biz, derken; Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, Bodrum da yaşayan, aidiyet ve sadakat duygusuyla bu toprakları seven herkes, tüm STK’lar, odalar, kulüpler, dernekler ve benzerleri, seçilmiş ve bu kentin yönetimine siyaseten katkı koymak isteyen tüm arkadaşlarım ile Ankara’dan Muğla’ya ve oradan Bodrum’a uzanan bütün yollarda, devletin tüm kurumları ile uyum içinde çalışacağız.

En çok sorulan soru… Projeler…

Birçok proje başlığını sıralamak hiç te zor olmasa gerek ama bizim anlayışımız şöyle;

Öncelikle, bir kentin Vizyonu olmalı, Ruhu olmalı, Standartları olmalı, bir formu olmalı… Projelerin merkezinde “önce insan” olmalı. İnsanları daha mutlu bir Bodrum iddiasını taşıyoruz.

Belediyeciliğin ve dolayısıyla başkanın yapması gereken, yasalarla belirlenmiş görev ve sorumluluklarını, projelerimiz olarak sıralamak istemiyorum. Dedim ya; Bizim yöneteceğimiz Bodrum insanları, burada yaşamaktan dolayı çok mutlu olmalılar, herkes kendi dünyasını yaşarken, kendi aradıklarını bulacaklar bu kentte.

Diyoruz ya;

Bodrum, Türkiye ekonomisine yarattığı turizm ve bağlı değerleri ile yılda yaklaşık 2,5 Milyar dolardan fazla katkı koyuyor. Madem öyle, biz de diyoruz ki; Burada yaşayan, burada üreten, burada harcayan insanlar, bu pastadan her geçen gün daha fazla pay almalıdır.

İşte, ekonomi ve ticari alanlardaki projelerimiz, bu hedefleri gerçekleştirecek güçte olacaktır. Eğer bu projeler Büyük Şehir ile ortak yapılacaksa, öncülüğü yine biz yapacağız.

Kültür, sanat, eğitim ve spor alanlarında bu güne kadar yapılan tüm doğru projeler, etkinlikler, eylemler korunarak ve artarak devam ettirilecektir. İnsanları yaşatan, Kentleri kalıcı kılan, hiç şüphe yok ki, Kültür ve Sanat adına sahip olduğu değerleridir.”

Radyo programının sunucusu Nuran Yüksel geçmiş dönemde de Bodrum Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Saruhan’ın Yapılan atamayla Mehmet Kocadon’un partinin adayı olarak gösterilmesinin ardından grevine devam ettiğini söyleyerek, küskünlüğünün olup olmadığı sorusuna da Saruhan şöyle cevap verdi;

“Ben her zaman şöyle düşünürüm. Bir göreve aday olduysanız, o görev için mutlaka başkan olmanız gerekmez. Hizmet, içten gelen ve severek, zevk alarak yapılan bir eylemdir. O nedenle hiçbir küskünlüğüm olmadı. Dolayısıyla yine adaylığımı koymaktan çekinmedim. Ben hizmete zabıta olarak başladım, Zabıta amiri, Yalıkavak belediye başkanı, Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile hizmet etmeye devam ettim. Kısacası hizmet üniformamı giyidim. Dediğim gibi partimin bana vereceği her göreve talibim.“

Bodrum’un mahallesi olan Yalıkavak’ın, artık bir mahalleden çok bir ilçe gibi görüldüğünü ve Yalıkavak’ın bu günlere gelmesinde bulunduğu katkıya övgülerini belirten Nuran Yüksel, Mustafa Saruhan’a Bodrum’da yaşanan sel felaketi ve Bodrum’un geleceği ile ilgili projelerini sordu. Saruhan Bu soruya da şu şekilde cevap verdi;

“Bodrum’da radikal bir karar ile dere yataklarına yapılan yerleşimi kaldırmadıkça, bu sorunu çözmek pek mümkün değil. Ama diğer taraftan o yapıları yıkmak da pek mümkün değil. O nedenle bu riskleri bilerek yaşamak önemli. O nedenle Bodrum’a yeni bir kent kimliği gerekli. Bodrum’un yeniden formatlanmaya ihtiyacı var. Biz bu Formatı atmak için projeler geliştirdik. Projelerimiz hazır. Ne yazık ki hiçbirimiz çocukluğumuzdaki Bodrum’u yaşayamayacağız. Artık eskisi gibi bir nüfusa ve yaşam standartlarına da sahip değiliz. Hepimizin mutlu olacağımız bir Bodrum’da yaşamayı istiyoruz. O nedenle yeni bir Bodrum yaratmak zorundayız. Bunları yaratırken de yok etmeyeceğiz. Bilakis, toprak altındaki hazineyi toprak üstüne çıkartacağız. Bodrum Tarihi’ni toprak üzerine çıkarttığımız, yeni bir imar revizyonu ile Bodrum’u formatlamalıyız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu