EkonomiManşetYiyecekler

Milas Yağlı Zeytini de AB Coğrafi İşareti Aldı

MİTSO, Bir "İmkansız"ı Daha Başardı!

 

Milas yağlı zeytini, AB’den coğrafi işaret almayı başaran Türkiye’nin ilk sofralık zeytini ve AB coğrafi işaretli ikinci Milas ürünü oldu. Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas zeytinyağından sonra Milas yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti almayı başardı. İşlenmiş, sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytini, Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret alan 14’üncü ürünü olurken aynı zamanda da Türkiye’nin işlenmiş ilk AB coğrafi işaretli sofralık zeytini oldu. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milas yağlı zeytinine AB’den coğrafi işaret alındığını müjdeleyerek MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i kutladı.

Milas’ın geleneksel ürünlerinden Milas zeytinyağına Avrupa Birliğinden coğrafi işaret almayı başaran Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas yağlı zeytinine AB coğrafi işareti aldı.  Milas’ın yöresel lezzetlerinden sofralık bir zeytin türü olan Milas yağlı zeytinini Milas zeytinyağından sonra AB coğrafi işareti almış ikinci Milas ürünü oldu. Milas yağlı zeytininin Türkiye’nin 14’üncü  AB coğrafi işaretli ürünü olduğunu duyuran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i arayarak Milas yağlı zeytinine AB coğrafi işareti alınmasını kutladı. Hisarcıklıoğlu “Milas yağlı zeytini, AB’den coğrafi işaret tescili alan 14’üncü Türk ürünümüz oldu. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Reşit Özer’i, MİTSO yönetim kurulu ve tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Avrupa birliği süreci devam eden 44 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AB’den coğrafi işaret almayı başaran 14’üncü Türk ürünü olan Milas yağlı zeytini ile birlikte Türkiye’nin AB coğrafi işareti almış ürünleri şöyle sıralanıyor:

1 – Gaziantep Baklavası,

2 – Aydın İnciri,

3 – Malatya Kayısısı

4 – Aydın Kestanesi,

5 – Milas Zeytinyağı,

6 – Bayramiç Beyazı,

8 – Taşköprü Sarımsağı,

9 – Antakya Künefesi,

10- Suruç Narı,

11- Çağlayancerit Cevizi,

12- Gemlik Zeytini,

13- Edremit Zeytinyağı,

14- Milas Yağlı Zeytini

 

MİTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER : GURURLUYUZ

MİTSO’nun 23 Aralık 2020 tarihinde adeta bir imkansızı başararak Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı başardığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, şimdi de Milas’a özgü yöresel lezzetlerden birisi olan Milas Yağlı Zeytinine de AB’den coğrafi işaret almayı başardıklarını bildirdi. MİTSO’nun 4 Ağustos 2020 tarihinde AB’ye yaptığı başvuru üzerine Milas Yağlı Zeytinine coğrafi işaret alınmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Reşit Özer şöyle konuştu:

“Milas yağlı zeytininin AB coğrafi işareti alması hem MİTSO adına, hem Milaslı üreticiler adına, hem de Türkiye adına gurur verici bir gelişmedir. Bu nedenle sevinçliyiz, gururluyuz. Türkiye’nin AB coğrafi işareti alan ilk zeytinyağı Milas zeytinyağı olmuştu. Şimdi de sofralık zeytinimiz Milas yağlı zeytini AB’den coğrafi işaret almış ilk Türk sofralık zeytini oldu. AB coğrafi işaretimiz, Milaslılar için ve ülkemiz için hayırlı olsun. Ayrıca, Milas çekişke zeytini için de AB’ye başvurumuz bulunuyor. Onun da inceleme süreci devam ediyor. AB’ye coğrafi işaret başvurusu yapacağımız başkaca ürünlerimiz de olacak”.

MİLAS’IN AB COĞRAFİ İŞARETLİ İKİ, TPMK COĞRAFİ İŞARETLİ 10 ÜRÜNÜ VAR

Milas zeytinyağını Türkiye7nin AB coğrafi işareti almış ilk ürünü yapmayı başaran MİTSO, Milas yağlı zeytinini de yine Türkiye’nin AB coğrafi işareti almış ilk sofralık zeytini yapmayı başardı.

Öte yandan MİTSO’nun Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret almış ürün sayısı 10’u bulurken coğrafi işaret başvurusu yapılmış ve incelemeleri süren 8 ürünü daha bulunuyor.

MİTSO’nun TPMK tescilli coğrafi işaretli ürünleri şunlar:

1 – Milas el halısı,

2 – Milas Zeytinyağı,

3 – Milas Tepsi Böreği,

4 – Milas Yağlı Zeytini,

5 – Milas Çekişke Zeytini,

6 – Milas Ekşili Köftesi,

7 – Milas Kanlı Kavurması,

8 – Milas Çaykaması,

9 – Milas Vekilharcı,

10- Milas Zeytinyağı Sabunu,

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu