ÇevreGündemKültür SanatManşet

SU KEMERLERİNİN İZİNDEN…

TEMA Vakfı; Milas’taki üyeleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü” düzenledi.

Muğla TEMA Vakfı Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer ve TEMA Vakfı Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen su zinciri yürüyüşü, sabah saatlerinde Atapark’tan başladı.

İlçedeki su kemerlerini takip ederek Ak Gedik Barajı’na ulaşan kafile, buradan testiye su doldurarak aynı güzergah üzerinden Hekatomnos Kutsal Alanı’na ulaştılar. Toprak testiyle taşınan temsili su, Hekatomnos Kutsal Alanı’ndaki kültür varlıklarının üzerine döküldü.

“Suyun kıymetini bilmeliyiz! Binlerce yıl önce yaşayanlar suya kavuşmak için bu tarihi kemerleri inşa etmişler ve suyu merkeze getirmişler. Bu yürüyüşte onların ne zorluklar yaşadığını ne çabalar sarfettiklerini görmüş olduk.” diyerek suyun önemine dikkat çeken Muğla TEMA Vakfı Muğla İl Temsilcisi Sezer ve TEMA Vakfı Milas Sorumlusu Nergiz, suyun sadece insanlık için değil doğa için de yaşam kaynağı olduğunu söylediler.

Etkinlik, Hekatomnos Kutsal Alanı’nın gezilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu