GündemManşetSpor

ŞAMPİYON DRAGONFLY OLDU…

13 Ekim’de İstanbul Boğazı’ndan görkemli bir geçiş ile start alan 30. The Bodrum Cup uluslararası yat festivali Bodrum’da final yaptı.

Düzenlendiği ilk günden itibaren bir yat yarışından çok uluslararası deniz festivali şekline bürünen The Bodrum Cup, İstanbul’dan Bodrum’a Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adasına ve daha sonra tekrar Bodrum’a uzanan rotalarda gerçekleştirildi.

Standart yelken, Gulet, Tırhandil, Cruıser ve Mozaik kategorilerindeki yarışlara misafir teknelerle birlikte 200’e yakın tekne ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

27 Ekim günü düzenlenen Gümüşlük-Bodrum etabının ardından dereceye girenlere kupalarının verildiği ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninin kupalarını ilk alanlar ise festivalin en küçük sporcuları oldu. Velilerinin kucaklarında sahneye çıkan daha 2,5 ve 4,5 aylık bebeklere 30.The Bodrum Cup’ın en küçük sporcuları olarak kupa verildi.

Zaman zaman zorlu hava koşullarında kıyasıya mücadelelerin yaşandığı bu yılki The Bodrum Cup uluslararası yat festivalinin genel klasmandaki birincisi Bodrum Belediyesi Dragonfly isimli tekne oldu.

Şampiyon tekne Dragonfly sahibi Kaya Önol yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Baya bir mücadeleli geçti, çekişmeli bir yarış oldu. Son güne kaldı yarışımız, son günde başarılı bir sonuçla birinciliği aldık. Herkese çok teşekkür ederiz.”

Yarışlara 30 yıldır aralıksız olarak Marmaris’ten katılan Büyük Yunus teknesine özel ödül verildi. Tekne kaptanı Emin Buldanlı duygularını şu sözlerle ifade etti:

“30 Yıl bir gün gibi geçti nasıl geçtiğinin farkına bile varmadık. O kadar güzel organizasyonlar oldu, güzel yarışlar oldu ve çok şükür sağlıkla sıhhatle bu güne geldik.”

Bodrum Cup’ta hedefler büyüyor. Bu yıl ilk defa İstanbul’dan yelken açan teknelerin önümüzdeki yıl Akdeniz’e inmesi planlanıyor.

Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Onursal Başkanı Erman Aras konu hakkında şunları söyledi:

“İstanbul bizim için çok öneliydi bunu başardık. Şimdi hedefi biraz büyütüyoruz, diyor ki, Akdeniz’e açılalım. Hep birlikte bu güzel yatlarımızı Akdeniz limanlarına taşıyalım. Bodrum Cup’ta çok güzel bir aile oldu. Bu güzel aileyi hem Bodrum açımızdan hem yöremiz açısından, ülkemize tanıtım açısından da kullanarak Bodrum Cup’ı Akdeniz limanlarına gitmek istiyoruz.”

Ödül töreni sonrası gece Pop Müzik sanatçısı Bengü’nün konseri ile devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu