EkonomiGündemManşet

MİLAS EL HALICILIĞI YENİDEN CAN BULACAK…

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, ilçemizin önde gelen el halısı ve bal mağazalarından Gürdağ Halı ve Bal Mağazasını ziyaret ettiler. Milas’ın en eski halı ve bal mağazalarından olan Gürdağ Halı ve Bal Mağazası sahibi Fazıl Gürdağ ile görüşen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen; el halıcılığında yaşanan sorunlar ve bal ticaretinin durumu hakkında bilgi aldılar.

MİTSO olarak Milas el halıcılığını yeniden canlandırmayı amaçladıklarını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “MİTSO olarak Milas el halılarının coğrafi işaret haklarını Sümer Holding’ten devraldık. Şimdi bir taraftan halılarımızın kalitesini korumak ve bir yandan da tanıtımını yapmak için çalışacağız. Köyde halı dokuyanlarla, sizler gibi bunları alıp satan tüccarlarımızla el ele vererek Milas halıcılığını canlandıracağız. Bunun için bu işi bilen üreticilerimizin, tüccarlarımızın görüşlerini topluyoruz. Bu görüş ve önerileri değerlendirerek bir yol haritası oluşturacağız ve buna göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

MİTSO olarak Milas balcılığının gelişmesi için de çaba gösterdiklerini anlatan Reşit Özer,  Türkiye’nin en çok bal üreten ikinci ili konumundaki Muğla’da en çok arı kovanına ve en çok bal üretimine sahip ilçesinin Milas olduğunu belirtti. Özer “Milas olarak balı üretiyoruz fakat bunun tanıtımını yapıp markalı bir ürün olarak pazara sunamıyoruz. Öncelikle balımızı markalı ürün olarak satışa sunarsak üreticimiz daha çok kazanabilir” dedi.

Gürdağ Halı ve Bal Ticarethanesi sahibi Fazıl Gürdağ, bu mesleği baba mesleği olarak yıllardır yaptığını belirterek MİTSO yönetimine Milas halılarına ve bala sahip çıktığı için teşekkür etti. El dokuması halılara artık eskisi gibi ilgi olmadığını da belirten Fazıl Gürdağ, “Halıcılığımızı yeniden canlandırmak için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu