GündemManşet

BALIKÇILAR BODRUM’DA KIYASIYA YARIŞTI

Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası doğa dostu sportif balıkçılık meraklarını Gökova’nın kalbinde bir araya getirdi.

Bu yıl 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 10.’su gerçekleştirilen Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası 40 balıkçı teknesi ve 250 katılımcısı ile Bodrum Milta Marina ve Marina Yacht Club ev sahipliğinde, Bodrum Marine Group, Marintek, Northstar, Allium Villas, Axopar, Vero Design Group ve Mercury Sport’un ana sponsorluğunda, sportif balıkçılık meraklarını Gökova’nın kalbinde bir araya getirdi.

Yarışmacılar Egenin incisi Gökova’nın muhteşem güzelliği içinde bol balıklı ve heyecan dolu 3 gün geçirdi. Toplam 102 kilo balık tutulan yarışmada en büyük balık ödülünü 43 Kg.lık mavi kanat orkinos ile FİSH BONE ekibi Hüseyin SERT ve Ahmet SAHİNOĞLU kazandı. 3 Adet Çizgili Lahozu sağlıklı bir şekilde yaşam alanına iade eden Barbarossa teknesinden Adem ÖZER ise yakala Bırak Ödülünün sahibi oldu.

Toplamda 1.lik ödülü 126 puanla ÇAVUŞ teknesi Hasan Yıldız- Zeynel Arda Toplamda 2. Ödülü 66,4 puanla ROMEO JULİET teknesi Saro TEKYILDIZ Arda TEKYILDIZ / Selim ARSLANOĞLU ve Loran ÖZSAKAYAN toplamda 3.lük ödülü ise 53,3 puanla BLANCO teknesi Alp KIRŞAN ve ekibi (Mehmet ORMAN, Barış AKDOĞU, Cem ABBAS ve Ferhat GÜNAY tarafından kazanıldı.

Yarışmanın en önemli ödülü ise En Genç Balıkçı Yetenek Ödülü idi. SENCER teknesinde yarışan 12 yaşındaki Emir SEFA ÇEKİÇ 55 cm boyunda bir Ak Lahoz yakalayıp sağlıklı bir şekilde denize geri iade etti ve En Genç Balıkçı yetenek ödülü olan TUG BOAT tekne sahibi oldu. Sportif balıkçılık yarışmalarında bir ilk olan bu ödül Alp KIRŞAN sponsorluğunda SAMUR Marinden geldi. Amacım gençlerimizi deniz aktivitelerine Sportif Balıkçılığa çekip doğa ila iç içe olmalarını sağlamak diyen Alp KIRŞAN tüm yarışmacılar ve ailelerden büyük destek aldı.

Çevreci ve doğa dostu vizyonuyla katılımcıları kendine çeken yarışmada canlı olarak suya bırakılan balık miktarı ise 14 olarak gerçekleşti.

Turnuvayı düzenleyen Haluk TEPE bölgede hedeflenen balıkların bol miktarda bulunduğunu ve çok güzel av verdiğini söyledi. Bu etkinliği giderek daha geniş kitlelere ulaştırdıklarını ve katılımın giderek arttığını vurgulayan TEPE Sportif Balıkçılığın yerel ekonomiye ve turizm sezonuna ciddi katkı sağladığını söyledi.

IGFA Türkiye temsilcisi ve Turnuva başhakemi Dr. Serdar GÜNSEREN ise Bodrum’un artık Akdeniz’in en önemli sportif balıkçılık merkezlerinden biri olduğunu ve bu organizasyonların deniz turizm çeşitliliğini arttırarak bölge turizmini bir adım öteye taşıdığını belirtti.

Organizasyon komitesi yarışma öncesi tüm yarışmacılara ‘Yakala ve Bırak’ tekniği, turnuva kuralları ve etik balıkçılık ilkeleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Büyük heyecan yaşanacak yarışma, Marina Yacht Club’ta düzenlenen ödül töreni ve muhteşem gala yemeği ile son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu