ÇevreGündemManşet

Meteorolojiden Çifte Uyarı

Hafta Sonu İçin Şiddetli Sağanak ve Fırtına uyarısı Yapıldı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan uyarıya göre bölgemizde, 12 Aralık gece yarısından itibaren başlaması beklenen ve 13 Aralık gecesine kadar sürecek fırtına ve sağanak uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarılarda şu bilgilere yer veridi:

Yapılan son değerlendirmeler göre; Ege ve Akdeniz Bölgesi ile Marmara’nın Batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir’in güneyi, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın Ege ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu’nun güney Kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (50-70km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kötü hava koşullarına karşı vatandaşların, Ani Sel – Su Baskını – Sel – Yıldırım, Çatı Uçması – Ağaç veya Direklerin Devrilmesi – Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi – Ulaşımda Aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli olması istendi.

office 365 lisans

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu