GündemManşetSpor

ÇAMURA BÜRÜNDÜ BODRUM’A KUPAYLA DÖNDÜ

TÜRKİYE Motosiklet Federasyonu’nun Fethiye’de düzenlediği Enduro ve ATV Şampiyonası 1. Ayak Yarışlarında Bodrum’un tek temsilcisi Gökçen Kabaş, tüm zorluklara rağmen klasmanında yarışı tamamlayan ilk sporcu oldu.

Fethiye Esenköy’deki Akdeniz Off Road Park’ta iki gün süren yarışların ilk gününde sıralama turları ve magazin startı yapıldı. Bodrumdan yarışlara katılan tek sporcu olan Bodrum Devlet Hastanesi Eczacılarından Gökçen Kabaş, her yarışta olduğu gibi bu zorlu parkurda da yarışı sorunsuz tamamladı.

Türkiye Motor Sporları Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen ve sezonun ilk yarışı olan organizasyonda erkeklerle aynı parkurda yarışan 3 bayan sporcu, kros testte 2.3 kilometre, dağ etabında 5.5 kilometre, ekstrem testte 600 metre ve enduro testte 4.3 kilometreden oluşan parkurda birbirlerine karşı mücadele etti. Farklı illerden 192 sporcunun katıldığı şampiyonada yağış nedeniyle bozulun zemin sporcular için zor olan parkuru daha da zorlu hale getirdi.

Yarış sonrasında düzenlenen ödül töreninde derece alan bayan yarışçılara ödüllerini TMF Teknik Kurul Başkanı Sultan Uyar verdi. Ödül Töreni sonrasında birincilik kupasını gururla kaldıran Bodrum’un kadın yarışmacısı Gökçen Kabaş, yaptığı sporun zorluklarını şu şekilde dile getirdi.

“Bu spor gerçekten gönül verilerek yapılacak bir spor. Öncelikle kendi psikolojinizle baş etmek, sonrasında yolunuza çıkan engeller ile baş etmek oldukça yorucu. Katıldığım birçok yarışmada katılan bayan sporcu olmamasından dolayı, erkeklerle mücadele veriyorum. Ancak Fethiye, Bodrum gibi yarışlarda rakiplerimle mücadele etme şansım oluyor. Ben isterim ki, kadınlar bu sporda daha fazla ilgi göstersin. teşvik edilsin. Her yarışa katıldığımda belki beni ve benim gibi bu sporu seçmiş bayan sporcuların birilerine ilham verdiğini düşünüyorum. Ancak bireysel bir spor olduğundan masrafları oldukça ağır oluyor zaman zaman. İmkanı olan herkesten, sporculara gerek sponsor olarak, gerek ürün olarak destekte bulunmaları. İnanın spora yapılan yatırım, sporcunun başarısını arttırırken, destekçilerin de gururunu okşayacaktır. Bugün burada benimle bu yarışa katılan diğer iki bayan arkadaşımı da kutluyorum.”

Yarışların ilk gününde yağan yağmurla birlikte zorlaşan parkuru adeta çamur içerisinde tamamlayan Gökçen Kabaş, parkuru tamamlar tamamlamaz açan güneş ile arkasında çıkan gök kuşağının da kendisine günün en büyük ödülü olduğunu belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu