GündemKültür SanatManşet

SULUBOYA USTALARI BODRUM’DA BULUŞTU

Uluslararası Suluboya Derneği tarafından Bodrum’da “Suyun Büyüsü” adlı resim sergisi açıldı.

2012 yılında İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde kurulan ve 6 sene içinde derneğin kurucusu ve Dünya başkanı Atanur Doğan tarafından Kanada’dan Avusturalya’ya 100 farklı ülkede bağımsız şubeleri açılan Uluslararası Suluboya Derneği Bodrum’da 47 sanatçının 47 eserinden oluşan bir sergi açtı.

Suluboya Resim Sanatının Tanınması ve yaygınlaşması, Dünya ülkeleri standartlarında suluboya sanatçılarının yetişmesi konusunda çalışmalar yürüten derneğin Herodot Kültür Merkezi’nde kokteylle açılışı yapılan sergisi beğeni topladı.

Dernek Başkanı Ayşın Keskiner, Kent Haber’e yaptığı açıklamada sergi hakkında bilgiler vererek şu ifadeleri kullandı:

“Burada 47 eser sergileniyor. Bunlar dernek üyelerimizin suluboya eserleri. Bu eserlerle ülkemizin dört bir yanını dolaşıyoruz. Amacımız suluboyayı tanıtmak, yaygınlaştırmak, halkımızın beğenisine sunmak, aynı zamanda da derneğimizi tanıtmak. Bu 13’üncü sergimiz.”

Uluslararası Suluboya Derneği’nin yurtdışı çalışmalarından da bahseden Keskiner, “Dernek bir Türk tarafından kuruldu. Atanur Doğan. Şu anda 100 değişik ülkede şubelerimiz var. Her ülkenin, kendi başkanı bulunmakta. Bunların hepsi başında da Atanur Doğan var. Hepsi Türkiye’ye bağlı. Yurtdışında festivallerimiz oluyor, bienallerimiz oluyor. Oralara katılıp ülkemizi temsil ediyoruz.” diye konuştu.

Sergi, 10 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu