GündemKültür SanatManşet

RUS ÖĞRENCİLERE ÖZEL TİYATRO GÖSTERİSİ

IMG_2899Bodrum’da faaliyet gösteren özel bir okul Rus öğrenciler ve aileleri için yılbaşına özel tiyatro gösterisi düzenledi. Etkinlik öncesi Rus Büyükelçi Andrey Karlov ve uçak kazasında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Düzenlenen yılbaşına özel tiyatro oyunu Rus öğrenci ve aileleri için Heredot Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Etkinliğe okul yönetimi, Rus eğitimciler, Bodrum’da yaşayan Rus öğrenci ve aileleri katıldı. Mod Anaokulunda görev yapan Rus eğitimcileri tarafından hazırlanan tiyatro oyunu renkli görüntülere sahne oldu. Rusça sahnelenen oyunda doğa ve insan sevgisini anlatan skeçler sahnelendi. Yaklaşık 2 saat süren tiyatro etkinliği büyük beğeni topladı.

Tiyatro etkinliğini hazırlayan Rus eğitimci Lena Tortum Rusya’ nın son günlerde çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti. Hayatını kaybeden vatandaşlarını anan Tortum, yılbaşı kutlamalarını iptal ettiklerini sadece çocuklar için hazırladıkları yılbaşı tiyatrosunu motivasyon amaçlı sahnelediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tiyatro oyununu iptal etmedik bu üzücü olaylara küçük bir protesto olsun istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz ve onlar için yapıyoruz herşeyi. Bu olaylardan dolayı Türkiye’de yaşayan Rus ailelere motive etmek istiyoruz. Biz Türk aileleri ile beraberiz ve hiç bir şey bizi ayıramaz.  Birbirimize her zaman destek olup daha mutlu olmaya çalışacağız.  Bu ay Ruslar için çok zor bir ay. Çok iyi insanları kaybettik. Bu duruma çok üzülüyoruz. Bunu anlatmak çok zor. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu