ÇevreGündemManşet

SAGAY EFSANESİ BODRUM’DA GERİ DÖNÜYOR

Türkiye’de ilk defa 1992 yılında yapılan su altı fotoğrafı yarışması ‘SAGAY’, ODTÜ SAT tarafından 8-9 Eylül’de Bodrum’da tekrar düzenleniyor.

ODTÜ Sualtı Topluluğu, 8-9 Eylül’de Bodrum’da Sualtında Görüntü Avlama Yarışması düzenliyor. Türkiye’nin öncü sualtı topluluklarından olan ve tarihçesi 1985 yılına dayanan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sualtı Topluluğu tarafından ilki 1992 yılından yapılan ve 6 kez Kuzey Ege’de tekrarlanan Sualtında Görüntü Avlama Yarışması (SAGAY), uzun bir sürenin ardından Bodrum’da geri dönüyor.

Yarışma ile doğa korumaya dikkat çekilmek isteniyor.

Ülkemizde bir üniversite bünyesinde kurulan ilk su altı topluluğu olan ODTÜ-SAT o dönemlerde Türkiye’de su altına meraklı olan insanların çok büyük çoğunlukla zıpkınla balık avcılığına meraklı olduğunu fark etti. Başka bir alternatif olarak canlıları su altı tüfekleri ile avlamak yerine, su altı fotoğrafları ile görüntülerini avlama fikri ortaya çıktı. SAGAY, birçok usta sualtı fotoğrafçısının katılımıyla bu etkinliğin ülkemizde yayılmasına vesile oldu. Ardından düzenlenen su altı fotoğraf yarışmalarına ilham oldu ve bu önemli etkinliğin yaygınlaşmasında etkin rol aldı. Su Altında Görüntü Avlama Yarışması, en öz tanımıyla, su altında zamana karşı yarışılan ve doğaya zarar vermeyen bir foto-safari niteliği taşıyor.

Doğanın üretkenliğine dahil olun.

SAGAY’ın amacı, içinde yaşadığı doğayı her gün biraz daha tüketen insanoğlunu daha yapıcı alternatiflere yöneltmek.  SAGAY, mavinin her tonunu boyayabilen ancak doğadaki maviyi tüketen, sık sık olanaksızlıklardan yakınan bizlere, bir seçenek sunuyor: Zıpkınla avcılık yerine, fotoğraf ve filmle çoğaltmak…

SAGAY 1992 yılında Bozcaada’da daha sonrasında 1993’te Gökçeada’da, 1994’te Foça’da, 1995’te Ayvalık-Cunda Adasında, 1997’de ise Dikili Denizköy ve son olarak 2000 yılında Karaburun’da düzenlenmişti.

Misyonu daima çevre koruma üzerine olan ODTÜ-SAT zıpkın avcılığına alternatif olarak ortaya koydugu SAGAY efsanesinin tekrar geriye dönmesi için siz değerli sualtı severlerin de katılımını beklemekte. Detaylı bilgi için www.sagay.org adresini ziyaret edebilir, 8-9 Eylül tarihlerinde, 5 farklı kategoride düzenlenecek yarışma için 31 Ağustos’a kadar web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu