EğitimGündemManşet

GÜVERCİNLİK KOYUNDA CARETTA OPERASYONU

Bodrum’da biri ölü birisi yaralı 2 caretta caretta cinsi kaplumbağa için ekipler seferber oldu.

AKUT Bodrum ekibine dün akşam, DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi) yetkililerinden gelen ihbar üzerine Güvercinlik koyu, Labiance Otel mevkiinde yaralı bir kaplumbağanın olduğu, yine Milas Boğaziçi mahallesi Maya Tatil köyü mevkiinde ölü bir caretta olduğu bilgisi geldi.

Gelen bilgi üzerine AKUT Bodrum ekibinden 3 gönüllü, Milas belediyesinden 3, DEKAMER den de 3 görevli olay bölgesine hareket etti.

AKUT ekibi güvercinlikteki yaralı kaplumbağayı, belediye ekipleri, Maya tatil sitesi yakınındaki ölü kaplumbağayı aldı. Meşelik bölgesinde ölü kaplumbağayı da allan AKUT ekibi Muğla’ya yola çıktı. Yatağan bölgesinde DEKAMER görevlileri ile buluşan ekip kaplumbağaları yetkililere teslim etti.

DEKEMER’den yapılan açıklamaya göre, yaralı 30-35 yaşlarında (dişi) carettanın kafasında kasıtlı olduğu tahmin edilen bir travma olduğu, tedavisinin yapıldığı, diğer temizlik ve tetkiklerin devem ettiği, 20-25 yaşlarında ölü (erkek) olanın ise bağırsaklarının henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı parçalanmış oldu tespit edilmiştir.  Çalışmalarımı devam etmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu