ÇevreGündemManşet

YAVRU DOMUZUNU BAŞINDAN VURDULAR

Yaz başından bu yana Bodrum’da yerleşim yerleri içinde yaşamlarını sürdüren yaban domuzu sürüsü üyesinden bir yavru katledildi.

Son günlerde yaşanan hayvana karşı şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Bir süredir özellikle Konacık Mahallesinde yerleşim alanları içinde yaşayan yaban domuzu sürüsünün bir üyesi başından silahla vurulmuş halde bulundu.

Yiyecek bulabilmek için şehir merkezine inen ve sitelerin bahçelerinde ve yol kenarlarında yiyecek arayan sürü Bodrumluların ilgi odağı olmuştu.

Sabah saatlerinde köpeği ile birlikte yürüyüşe çıkan Julie Köksal isimli vatandaş karşılaştığı manzara karşısında çok üzüldü. Durumu yetkililere haber veren Köksal yetkililerin incelemelerinin ardından yavru domuzu elleriyle toprağa gömdü.

Julie Köksal yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Çok üzüldüm. Ben her gün buradan yürüyorum köpeklerimle beraber. Bu görüntü beni gerçekten çok üzdü, masum bir yavru. Her gün görüyoruz bunları köpeklerle geziyorum hiçbir şey yapmıyorlar. Başından vurmuşlar hayvanı, yazık.”

Yavru yaban domuzunun öldüğünü gören diğer vatandaşlar ise bu duruma adeta isyan ettiler.

Sevcihan Tanrıkorur isimli vatandaş ise şunları ifade etti:

“Türkiye’de hayvan sevgisi olmadığı için bu hayvanların böyle sürekli de zara göreceğinden eminim. Bizim milletimizde maalesef bu yok. Yazıktır işte, geziyorlar burada çöpleri bir şeyler yiyorlar ama insanlar hiçbir zaman rahat vermiyor. Yani ben bunu görüyorum kendi gözümle. Gerçekten bizim Türk halkı bu kadar gaddar olmaması lazım. Biz insanız, merhametli bir Türk milletiyiz neden böyle olduk onu da bilmiyorum. Yani diyebileceğim bir şey yok sürekli zaten iç içeyiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu