ÇevreGündemManşet

Bodrum Renkleniyor

BODRUM RENKLENIYOR (5)Bodrum Belediyesince gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları, yarımada genelinde hızla sürüyor. Çalışmalar kapsamında; Bodrum’un en önemli değerlerinden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ithaf edilen Bodrum girişindeki “Merhaba!” tabelasının çevresi de, Balıkçı’nın en sevdiği çiçeklerle renklendiriliyor.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda ilçe merkezi girişinde, Yokuşbaşı Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan “Merhaba! Yokuşbaşı’na geldiğinde Bodrum’u göreceksin, sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin. Senden öncekiler de böyleydiler, akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” şeklindeki Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ait sözlerin yer aldığı tabelanın çevresi, Agav ve Sardunya çiçekleriyle donatılıyor.

Belediye ekipleri, Halikarnas Balıkçısı’nın en sevdiği çiçeklerden olan 20 adet Agav ve 300 adet Sardunyanın yanı sıra 20 adet Zakkum ile 200 adet Peru Zakkumunu toprakla buluşturarak, Cevat Şakir’in Bodrum’a değer katan o ünlü sözlerini taçlandırıyor. Ekipler, tabelanın çevresini ise çiçek dikimlerinin tamamlanmasının ardından beyaz taşlarla süsleyecek.

İlçe merkezinde ayrıca Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki reklam tabelalarının bulunduğu alana beyaz taşlardan sererek ortasına da ahşap malzemeden büyük ölçekte “Bodrum” yazan ekipler, yaptıkları süsleme çalışmalarıyla da şehrin görünümünü güzelleştirerek cazibesini artırmayı hedefliyor.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından son 6 ayda 222.276 adet mevsimlik bitki, 28.998 adet çalı grubu bitki, 1.152 adet ağaç dikimi yapılırken; 6.286 adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaç ile 1.835 adet çalı grubunun da budaması yapıldı.

Belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmaları takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis’te Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen park, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını da yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çalışmaların tüm Bodrum yarımadası genelinde hızlı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu