Manşet

Milas, Yerel Basınına Sahip Çıktı

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Çalışmalarını Sürdürüyor

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’nin girişimleriyle yerel basına destek ve farkındalık amacıyla ilki Marmaris’te gerçekleştirilen billboard çalışmasının ikincisi Milas’ta hayata geçirildi. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Milas Belediyesi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla Şubesi işbirliğinde yürütülen çalışmayla ilçenin belli noktalarına yerel gazetelerin görselleri asıldı.

Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ile Milas’ta görev yapan Cemiyet üyeleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ederek, çalışmaya ettiği paydaşlık ve yerel basına olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti, kamuoyunun yerel basına olan farkındalığını arttırmak ve desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Cemiyet, ilkini Marmaris Belediyesi ve Basın İlan Kurumu paydaşlığında yürüttüğü ortak çalışmayla, ilçede belirlenen 20 noktadaki billboardlarda Marmaris yerel gazetelerinin görsellerine yer vererek, yerel basına destek olmak amaçlı bir farkındalığa imza atmıştı.

Benzer çalışmayı Milas’ta da sürdüren Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Milas Belediyesi ve BİK Muğla Şubesi işbirliğiyle bir ortak çalışma yaparak, ilçenin belli noktalarındaki billboardlara, yerel gazetelerin görsellerinin asılmasına öncülük etti.

Milas Belediyesi’ne ait billboardlarda, Milas’ın simgesi olan Gümüşkesen Mezar Anıtı ile ilçede yayın yapan Gazete Milas, Önder, Menteşe, Özgür Milas, Gazete Güney Ege, Çizgi ve Bakış gazetelerinin görselleri ile “Haber Hayattır. Yerel Basınımıza Sahip Çıkalım” ifadeleri ile Milas Belediyesi, Basın İlan Kurumu ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal logoları yer alıyor.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, yapılan çalışmayı yerinde inceleyerek, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bir teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Akbulut, meslek kuruluşları ile yerel yönetimlerin paydaş çalışmalar ortaya koymasını çok önemsediklerini belirterek, “Yerel basınımız zor günlerden geçiyor. Bizler bu zor günlerde yerel basınımıza hem destek olmak, hem de halkımızın kendi yörelerinin gazetelerine karşı olan farkındalığını arttırmak için böyle bir çalışma başlattık. İlkini Marmaris’te, ikincisini de Milas ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Milas Belediyemiz bugüne kadar olduğu gibi bu çalışmamızdaki işbirliği talebimize de olumlu dönüş yaparak, yerel basına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Bu türdeki paydaş çalışmalar umarım diğer belediyelerimize de örnek teşkil edecektir. Paydaşlığınızdan dolayı Cemiyetimiz yönetim kurulu ve üyelerimiz adına başta Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat olmak üzere, çalışmaya emek veren belediye görevlilerine teşekkür ederim” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri ile Milaslı üyelerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, şunları söyledi:

“Ülkemizde gazetecilerimizin karşı karşıya olduğu zorlukları biliyoruz. Zor şartlar karşısında yaygın ve yerel basında bu işi idealist çerçevede götürmek isteyen insanların ne kadar takdire şayan bir çaba içerisinde olduklarının farkındayım. Milas Belediyesi olarak bizlerde kendi imkanlarımız çerçevesinde ve nasıl yardımcı olabiliriz noktasında her zaman yerel basınımızın yanında olmaya çalışıyoruz” diyerek, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür etti.

Ziyarette, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Melih Kaşkar, Cemiyet Milas Temsilcisi Oktay Çayırlı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi Coşkun Efendioğlu, Cemiyet üyeleri Kemal Sürgün, İlkay Kankaynar, Umut Onur Bozer ile Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Arda Varol da hazır bulundu.

Belediye Başkanı Tokat ziyaretten sonra yapılan çalışmanın yer aldığı bir billboard önünde Başkan Akbulut ve Milaslı gazeteciler ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Milas’taki yayın kuruluşlarına da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler öncesi Milaslı Cemiyet üyeleriyle bir araya gelerek, istişarede bulunan Başkan Akbulut, ardından Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Genel Müdürlüğü’nü ziyarette bulundu. Akbulut, burada, Personel ve İdari İşler Direktörü Cafer Varol ve firmanın Basın Sorumlusu Canan Baykız ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

MGC Başkanı Akbulut daha sonra sırasıyla Önder Gazetesi, Milas Medya Grubu, Radyo Gözlem, Gazete Güney Ege, habermilas.com internet sitesi ve Bakış Gazetesi yönetici ve çalışanlarını ziyaret ederek, Milas temasını sonlandırdı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu