GündemManşet

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bodrum Belediyesi’nin 2018 yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 6 gündem maddesi görüşüldü.

Konacık Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesi olan Eskiçeşme Mahallesi, Değirmenburnu Mevkii, 829 ada, 59 parselin kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bir kısım alana yönelik hazırlanan, Yanaşma Yeri Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine ilişkin verilecek kurum görüşü ele alındı. Oylama sonucunda oyçokluğu ile olumlu görüş verildi.

2’inci gündem maddesi olan Torba Mahallesi, Torba Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama Revizyon ve İlave İmar Planı teklifinin görüşüldüğü madde oyçokluğu ile kabul edildi.

İmarla ilgili olan 3,4 ve 5’inci maddeler de oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Toplantının 6’ıncı ve son gündem maddesi olan Bodrum Belediyesi 2017 yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesinin ise 11 Mayıs Cuma Günü Saat 10.00’da yapılması oybirliği ile kabul edildi.

ANA ARTERLER VE SAHİLLER GASP EDİLİYOR

Toplantı sonunda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Av. Şakir Açıkgöz, Bodrum’un ana arterlerinin ve sahillerinin gasp edildiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Bundan 2 yıl önce bir önerge vermiştik. Estetik komisyonu kurulması talebimiz vardı. Özellikle sahillerde, ana arterlerde inanılmaz derecede gasp ve tecavüz var. Ana arterler üzerinde devasa totemler var. Adamın 20 metrekare dükkanı var, 30 metrekare totem dikiyor. Artı giydirmeler siyah olmaya, beyazdan uzaklaşılmaya başlandı. Bu Bodrum’un tarihine, kültürüne uymuyor. Bodrum’u Bodrumluktan uzaklaştırıyor. O zaman siz ‘2 ay içinde estetik komisyonunu kuruyoruz, gerekli çalışmalar yapılacak ve bunu da sizinle paylaşacağız’ demiştiniz ama 2 yıl oldu hiçbir şey değişmedi.”

YÜRÜME YOLU İLE DENİZ ARASINA BETON ATILMIŞ

Gündoğan Küçükbük’te sahile beton döküldüğünü ve elinde bugün çekilmiş güncel fotoğrafların da olduğunu söyleyen Açıkgöz şöyle devam etti:

“Elimdeki fotoğraf da bugün itibariye Gündoğan Küçükbük’te çekilmiş güncel bir fotoğraf. Yürüme yolu ile deniz arasındaki sahile, insanları şezlong atabileceği sahile beton atılmış. Muhtemelen oraya bina yapılacak. Bir bilginiz var mı? Buraya izin veren kimse görevini kötüye kullanıyor. Derhal durdurulmasını talep ediyorum. Camel Beach’te de buna benzer uygulama yapıldı. Denize kadar duvar ördüler, bir de üstüne havuz yaptılar.”

Açıkgöz, yanında getirdiği fotoğrafları da Başkan Kocadon’a iletti.

PERSONEL MAAŞLARI ÖDENMİYOR İDDİASI

Belediyenin bazı birimlerde personel maaşlarının ödenmediği yönünde söylentilerin de olduğunu sözlerine ekleyen Av. Şakir Açıkgöz, “Bazılarının tamamı ödenmiyormuş, bazılarının yüzde 30’u veya yüzde 50’si ödeniyormuş. Bunsan dolayı personelin mağdur olduğu ifade ediliyor. Bu doğru mudur?” dedi.

Av. Açıkgöz’ün konuşmasının ardından söz alan Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Gamze Esedoğlu, bahse konu beton dökülen parselin ruhsatlı, yapılaşma hakkının olduğunu ve parselde kaçak bir yapının söz konusu olmadığını söyledi.

Belediyenin bazı birimlerinde maaşların ödenmediğine dair iddiaları değerlendiren Başkan Kocadon ise “Belediyemiz şu ana kadar memurların bütün maaşlarını ödemiştir. Taşeronda kalan sadece Nisan ayı maaşı vardır. Onun dışında kimseye maaş borcumuz yoktur.

Toplantıda ayrıca özellikle Yalıkavak bölgesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce toplanan otopark paralarının 14 TL olduğun ve bu uygulamanın esnafı mağdur ettiği vurgulanarak sorunun Büyükşehir’e iletilmesinin gerektiği ifade edildi.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN YÜZME PARKURU

Toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Çevre müdürümüz Engin Bey’le belki Türkiye’de bir ilke imza atacağız. Denizlerde görme engelli vatandaşlarımız için yüzme parkuru yapacağız. Bunun çalışmaları devam ediyor.”diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu