GündemManşet

ANTİK KENT DEVLETİN ÇIKTI…

Milas ilçesine bağlı  Boğaziçi Köyün de bulunan Bargilya antik kente Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şerk koyulduğu ve antik kentin bulunduğu arazinin satışının olamayacağı ortaya çıktı.

Boğaziçi köyünün girişinde 330 dönümlük arazinin içerisinde bulunan antik kentin satışının mümkün olmadığı öğrenildi. Tarih fışkıran Bargilya antik kentinin hissedarlarından 87 yaşındaki Hüseyin Üçpınar ise arazinin satılık olmadığını söyledi.

Boğaziçi Köyü Muhtarı İbrahim Köksal ise arazinin davalık olduğunu ama arazinin tapusunun devletin üzerine olduğunu ifade ederek “Boğaziçi köyünün eski ismi Bargilya’dır. Tarihi bir kenti içinde barındırıyor. Milattan önce 2 binli yılarda kent merkezi ve Efes gibi bir yerdi. Bu bölge daha sonra ismi Boğaziçi olarak değiştiriliyor. Hava alanına yakın, Bodrum’a, Milas’a yakın, Kuş cennetinin bitişiğinde bir yer. Buranın güzelliğinin ortaya çıkması için Kültür ve Turizm Bakanlığına yazılar yazdık. Maalesef hazine avcılarının talanına uğramış durumda. Bodrum gibi turizme alternatif bir yer. 40 yıl önce 1’inci dereceden sit alanı ilan edilen bu bölgenin bir an önce kazı çalışmaları yapılması ve gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz”dedi.

Köksal arazinin satışının mümkün olmadığını da belirterek “Bu arazinin satışı mümkün değil yasal olarak. 40 yıl önce burası sit alanı ilan edildikten sonra bu yerin karşılığında başka bir arazi gösterildi Kültür  ve Turizm Bakanlığınca. Kabul etmediler ve bir bedel tespit edildi. Her 2 teklife de razı olmadı mülkiyet sahibi. Şu anda davaları halen devam ediyor. Ancak alacağının temliki yolu ile bir başkasına devredebilir. Tapuyu devredemez sadece alacağını devredebilir. Burası devletin mülkiyetine geçmiş bir arazi tapu kayıtlarında. Tapu sahipleri henüz parasını alamadığı için, birkaç kuşaktır bu sıkıntıyı çekiyorlar. Konuyu basında gündeme getirip idare nezdinde hızlandırmak istiyorlar. Arazi üzerinde devletin 1’inci dereceden şerh var. Bu arazinin mülkiyet sahibi esasen devlettir”şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu