EkonomiGündemManşet

ELEKTRİK ABONELERİNİ ŞAŞKINA ÇEVİREN DÜZENLEME İÇİN SORU ÖNERGESİ

Elektrik abonelerinden ikinci kez depozito farkı adı altında bedel alınmasını gündeme getiren CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, önergesinde ; “Elektrik dağıtımı, kamu hizmetidir ve anayasal olarak aksatılamaz. İzmir ve ilçelerinin elektrik dağıtımını sağlayan Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. maalesef bir kamu hizmeti yaptığını unutmuştur. Dağıtım şirketinin kendi lehine çıkarılan yasal düzenlemeleri bahane ederek, 30-40 yıl önce TEDAŞ’a abone olanlardan yeni sözleşme için yeni güvence bedeli istenmiştir. Oysa tüketiciler, güvence bedelini abonelik başvurusunda yapmışlardır. Bu haksız uygulamayla ikinci kez güncel depozito farkı adı altında bedel alınmıştır “ dedi.

Demir, önergesinde Albayrak’a şu soruları  sordu;

Elektrik aboneliği alınan ve hesapta biriken depozito bedelleri ne kadardır?

Güncel depozito farkı mevzuat gereği verilmesi zorunlu bir bedel midir?

Vatandaşın herhangi borç durumu yoksa, sözleşmenin yenilenmemesi halinde abonenin serbest tüketici durumundan çıkarılarak normal tüketici olarak herhangi bir ek bedel alınmadan elektrik kullanmaya devam etmesi gerekmez mi?

Elektrik dağıtım şirketleri karşısında mağdur olan tüketicilerin haklarını korumak için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Haksız yere güvence bedeli isteyen elektrik dağıtım şirketine soruşturma açacak mısınız?

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu