HayatManşet

Ulu Önder, Düzenlenen Etkinliklerle Anılacak

Başkan Aras’tan 10 Kasım Mesajı

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen bir dizi etkinlikle anılacak.

Atatürk’ü Anma Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ilki 10 Kasım Cuma günü saat 14.00’te, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde “Atatürk’ün Son Günleri Prof. Dr. Ahmet Özgiray Söyleşisi” ile başlayacak. Aynı gün akşamı saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde, 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali kapsamında, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın “Şarkıların Cumhuriyeti” konseri gerçekleştirilecek. Anma etkinliklerinin devamında 14 Kasım Salı günü saat 20.00’de Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği’nin Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Atatürk Özel Konseri, Marmara Koleji’nde gerçekleşecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı olan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde saygı ve özlemle andığını belirterek şunları söyledi:

“Eşsiz bir deha, büyük bir asker ve devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk, Millî Mücadele döneminde gerek cephede gerekse siyasi alandaki verdiği mücadeleler sonucu, tam 100 yıl önce Cumhuriyet’i bizlere miras bıraktı. O hem ülkemizi işgalci kuvvetlerden kurtardı hem de saltanatı kaldırarak egemenliği ulusa teslim etti. Bunun yanında gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine yeni bir çağ açtı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi kurarak sonsuza kadar sürecek aydınlık bir gelecek yarattı.

Atatürk eşsiz ön görüsüyle doğuda ve batıda yer alan ülkelerle barış anlaşmaları yaparak bir ‘barış kuşağı’ oluşturdu. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti 100 yıldır barış içinde yaşamını sürdürüyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bize bıraktığı bu mirası ilelebet korumamızı ve bilimi rehber edinerek uygarlığımızı daha ileri seviyeye taşımamızı istemiştir. Bizler, bugün onun gösterdiği yolda, kalbimiz ve ruhumuzda Atatürk sevgisiyle bağımsızlığımızdan ödün vermeden, Cumhuriyete bağlı kalarak durmadan yürüyoruz. 100 yıl önce yakılan özgürlük ateşini gelecek nesillere gururla taşıyoruz.

İkinci yüzyılda da Atatürk’ün ilke ve devrimlerini koruyarak gençlerimize iletmeye devam edecek, geleceğimize sahip çıkacağız.

Siz değerli vatandaşlarımızı 10-14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliklerde aramızda görmeye ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaya davet ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu