EkonomiGündemHayatManşet

HIZLARINI ALAMAYIP MARKET SEPETİNİ DOLDURDULAR

Bodrum’da koronavirüs salgın tedbirlerinden dolayı çalışamayan ve zor durumda kalan aileler için bir süpermarketin önüne yerleştirilen yardım dolabı, iddiaya göre aynı aileye mensup kişilerce tek seferde boşaltıldı.

Bodrum’un farklı noktalarında duyarlı esnaflar tarafından başlatılan “İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın” sloganıyla market dolaplarına ihtiyaç maddelerinin bırakılması şeklinde başlatılan yardım seferberliğinde istenmeyen görüntüler yaşandı.

Konacık Mahallesindeki bir süpermarkette, koronavirüs nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların faydalanabilmesi için market yetkilileri ile müşteriler kapı önünde bulunan dolaba, kuru gıdalar başta olmak üzere çok sayıda ürün bıraktılar.

Ancak, iddiaya göre aynı aileye mensup kişiler, ilk olarak ellerindeki poşetleri yardım dolabından doldurarak evlerine götürdü. Bununla da yetinmeyen şahıslar, en son dolaptaki ürünleri market arabasına doldurarak evlerine götürdü. Market müşterileri, olan biteni şaşkınlıkla takip etti.

Market işletmecisi Hüseyin Kurt yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle ifade etti:

“İlk 2 kişi geldi buraya ‘bizim ihtiyacımız var’ dedi. Biz de sevindik tabi alın dedik. Karton verdik, karton getirdiler aldılar. Onlar gitti sonra aynı aileden aynı kişiler yeniden geldiler, yine aldılar. Bir şey diyemedik tabi, biz alınsın diye koyduk. Sonra da biz içerdeyken eşleriyle beraber gelip sırf yani yağmalama şeklinde aldılar. Yani o üzdü bizi yoksa bir şey yok.”

Güvenlik kameralarına yansıyan o anlarda kimi hayırsever vatandaşların da marketten aldıkları ürünlerden dolaba koyduğu görüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu