EğitimGündemHayatManşet

ŞEHİDİN İSMİ MEZUN OLDUĞU FAKÜLTEDE YAŞAYACAK

7 Temmuz 2016 tarihinde Hakkari-Van Karayolunda meydana gelen zırhlı araç kazasında şehit olan Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ün ismini yaşatmak amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrenci Laboratuvarına şehidimizin ismi verildi.

MSKÜ Senatosu’nun 09.02.2017 tarih ve 279/5 sayılı kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrenci Laboratuvar-I’in adının Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı olarak değiştirilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Şehit Polis Yılmaz Gündüz’ün ailesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MSKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Güp, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ün özgeçmişi okundu.

Şehidimizin isminin mezun olduğu Fakültenin Biyoloji Laboratuvarına verilmesi kararının anlamlı olduğunu belirten Vali Civelek, “Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Geçmişten günümüze, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bizler vatan uğruna kanlarıyla destan yazan ecdadımızın, şehitlerimizin bu kutsal vatan topraklarını, bizlere emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Birlik, beraberlikle, vatan, millet, bayrak sevgisiyle her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz kutsal vatan topraklarını, bu aziz vatanımızı sonsuza dek korumak, geleceğimize sahip çıkmak ve gençlerimize emanet etme sorumluluğunu taşıyoruz.

Ülkemizin bekası ve vatanımız uğruna bir ölürüz, bin diriliriz. Üniversitemizde istiklalimiz için, istikbalimiz için, vatanımız uğruna, vatan, millet sevgisiyle yürekleri dolu daha nice yiğitler, gençler yetiştirileceğine olan inancımla aziz şehidimizin değerli ailesinin acısını tüm içtenliğimle paylaşıyor, sabırlar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden 2014 yılında mezun olan Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ün isminin yazıldığı tabela, Vali Esengül Civelek ve şehidin ailesi tarafından laboratuvar girişine takıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu