GündemKültür SanatManşet

VERDİKLERİ POZ GERÇEK OLDU

Milas-Bodrum Havalimanında görevli Polis Memuru Ressam İsmail Utku’nun Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatında görevli kuzeninden kurgu amaçlı rica ettiği fotoğraf karesi kısa süre sonra gerçek oldu.

Milas-Bodrum Havalimanında polis memuru olarak görev yapan Ressam İsmail Utku 17. Kişisel sergisini Bodrum’da açtı.

Kültürel değerleri, doğayı, gündelik yaşamı başarıyla tuvaline aktararak ilgi gören resim sergilerine imza atan Ressam polis Utku, bu defa sergisini şehit ve gazi yakınları yararına açtı.

Serginin en anlamlı tablosu ise kuşkusuz Şehit ve Gazilerimizi anlatan çalışma oldu.

Bu anlamlı sergi öncesi tabloyu yapabilmek için Afrin bölgesinde görevli kuzeninden yardım isteyen İsmail Utku, kuzeninden yaralı bir askeri kucağında taşırken poz vermesini istedi. Ancak fotoğrafı çekilen askerler kısa bir süre sonra çatışmaya girdi ve Gazi oldular.

Ressam Polis İsmail Utku, tablonun hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Bu sergimizin sembolü olarak düşündüğümüz, şehitlerimizi, gazilerimizi, bu vatan uğruna çarpışan askerlerimizi, polislerimizi simgeleyen bir resim. Ve bu resim, ayrıca bir hikayesi var;

Bir fotoğraf yoktu bu konuyla ilgili, kuzenimi aradım Afrin’de çatışmada olan o vakitlerde. Fotoğrafı çekildikten saatler sonra çatışmaya girmişler, arkadaşlarından 8’ini şehit verip 13 tanede yaralı gazimiz oluşmuş. İki gazimiz de bu resimdeki arkadaşlarımız. Gerçekte hani sağlamken, çatışmadan önceki vermişleri, vermiş oldukları pozdu ve saatler sonrası bu kare gerçek oldu.”

Hala tedavi gördükleri öğrenilen gazilerimizin birliklerine katılmak için gün saydıkları öğrenildi.

Her fırça darbesi anlam yüklü tablo sergiye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

41 resmin yer aldığı sergide bulunan yağlıboya tabloların satışından elde edilen gelir Şehit ve Gazi yakınlarına bağışlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu