ManşetSporTurizm

Turizm Haftasında BAYK Yelken Açtı

 

Bodrum’da yat yarışçılarının buluştuğu SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi’nin altıncı ayağında yelkenler Turizm Haftası için açıldı.

Türkiye’de ilk kış trofesi yarışlarını gerçekleştiren Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü, turist hareketliliğinin az olduğu kış mevsimi başta olmak üzere sonbahar ve ilkbahar dönemindeki organizasyonlarıyla turizme de katkı sağlamayı sürdürüyor. Kulübün, Milta Bodrum Marina iş birliği ile Schüco ana sponsorluğunda düzenlediği SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi’nin altıncı ayağında,  Pazar günü yapılan yarışların startı ve ödül töreni organizasyonu Turizm haftası etkinlikleri programına eklendi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın komite teknesinden verdiği starta Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutan vekili Yüzbaşı Ali Murat Mahmat ve Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk eşlik etti.

Yedi ayaktan oluşan trofe mücadelesinde hafta sonu ilk gün, rüzgarın hızı yarış yapılabilecek seviyelerden yüksek olduğu için ekipler Milta Bodrum Marina’da kaldı. İkinci gün ise Bodrum ve Karaada arasındaki koy içi parkurdaki yarışla güne başlandı.

Bu yarışın ardından coğrafi rotada bir yarış daha planlanırken, rüzgarın hızının artması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından ikinci yarışta yine koy içinde yapıldı.

Yarışçılar, bol rüzgarlı havadaki iki yarışla, yaklaşık 27 millik rotada en iyi dereceyi elde etmek için gayret gösterdi. Ekipler heyecanlı ve keyifli anlar yaşadığı yarışları tamamlayıp Milta Bodrum Marina’ya döndü.

Yat yarışçıları, Turizm Haftası için açılan yelkenlerini toplandıktan sonra Marina Yacht Club’da katıldıkları ödül töreniyle yarış haftasını tamamladı. Kategorilerinde ilk üçe girenler altıncı ayak kupalarını alırken, birinci olan ekipler ayrıca Turizm Haftası Kupası’nın da sahibi oldu.
Protokol üyelerinin de katıldığı ödül töreninde, yarışların güzel geçtiğini belirten Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Denizde bugün beraberdik. Kupaları da veriyoruz. Sizleri bu programın içerisine katmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü programımızı çok şenlendirdiğiniz, renklendirdiniz, İyi ki varsınız.” dedi.

15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası programına katkılarından dolayı BAYK, Schüco, Milta Bodrum Marina, Marina Yacht Club ve Double Tree By Hilton Marina Vista Otel yetkililerine teşekkür plaketi verildi.

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü Vis Komodoru Ahmet Ediboğlu, katılımlarından dolayı protokol üyelerine teşekkür ederek, bundan mutluluk duyduklarını, güzel bir yarış haftasını daha tamamladıklarını söyledi.

Son ayağı olan yedinci ayak yarışları 6-7 Mayıs’ta yapılacak trofenin altıncı  ayak ödül töreninde sporculara kupalarını,  Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutan vekili  Yüzbaşı Ali Murat Mahmat, Bodrum Turizm Danışma Büro Şefi Hüseyin Bök, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Türkiye Yelken Federasyonu Muğla Temsilcisi Serdar Kayhan, Schüco Bodrum yetkilisi Özgün Sevinç, BAYK Vis  Komodoru Ahmet Ediboğlu, BAYK Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Günel ve Nazlı Aydoğan takdim etti.

Turizm Haftası kupalarının sahipleri;
IRC A  –  Lemon
IRC B1 – Passion II Lobster Sailing Team
IRC B2 – Nora Infinia,
IRC B3 – Lady Sollare
Destek 1- Singlestar
Destek 2 – Mırmır-Kechi Sailing Team

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu