GündemManşet

BODRUM’DA 19 MAYIS COŞKUSU

page19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen anma törenin ardından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk törene Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Niyazi Atare, Bodrum Başsavcı Vekili Bülent Dinçer, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Fatih Uzunlulu, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ile siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

İkinci etkinlik Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlendi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Bodrum Garnizon Komutanı Per. Alb. İzzet Adagideli, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Fatih Uzunlulu, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ile siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Fatih Uzunlulu şunları söyledi:

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. yıl dönümüdür. Bugün özgürlük ve bağımsızlık savaşımızın başladığı gündür. Bu önemli günde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü sizlere armağan etmiştir, Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti en iyi şekilde korumak, sizden sonra gelecek nesillere aktarmak sizlerin en önemli görevidir. Sevgili gençler, yakın bir zamanda sizler de ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere göstermiş olduğu yolda en iyi şekilde ilerleyeceğinize eminim. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.” dedi.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğindeki etkinlik öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam etti. Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü’nün yöresel dans gösterileri büyük alkış alırken öğrenciler tarafından sunulan çeşitli dans gösterilerin ardından etkinlikler sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu