ÇevreGündemManşetSiyaset

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayından Kınama

Mandalinci:” Bodrum çevreyolu projesi tahribata yol açar"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, Bodrum’da siyasetin saygı ve nezaket içerisinde yapıldığını ifade ederek ‘Acı Ot Festivali’nde bir adayın Bodrum Belediye Başkanı’na tavrını kınadığını söyledi.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Madnalinci, Bodrum’un trafik sorununa çözüm olarak sunulan çevre yolu projesinin yeni yapılaşmalara ve ranta yol açacağını söyledi.

CHP Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, önceki gün TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen ve “Nasıl Bir Belediye” başlıklı soru-cevap etkinliğine katıldı.

Nezaketsizlik Bodrum’a yakışmıyor

Sözlerine, Acı Ot Festivali’nde yaşanan tartışmaya değinerek başlayan Mandalinci, Bodrum’da siyasetin nezaket içerisinde yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Nezaketin, hoşgörü kültürünün, kardeşliğin kenti ilçemizde bugün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, rakip bir parti adayını selamlamak istedi. Ama son derece çirkin ve Bodrum’a yakışmayan bir üslupla karşılaştı. Ben Bodrumlu olarak, burada siyaset yapan biri olarak yaşananları kınıyorum. Bu nezaketsizlik Bodrum’a asla yakışmaz. Bodrum’a fayda da getirmez. Her adaya son derece büyük bir saygımız var. Biz bu üslubu, düsturu değiştirmek içinde sadece Borum’da değil, Muğla’da ve Türkiye’de değiştirmek için de elimiz taşın altına koyduk.”

Çevre yolu projesi

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Mandalinci, çevre yoluna ilişkin görüşü sorulması üzerine, Torba’dan başlayıp tünel, köprüler, kavşaklarla Turgutreis’e kadar ulaşması planlanan çevre yolunun, güzergahta sadece tahribat yaratmakla kalmayacağını, bölgede yeni imar alanlarının oluşacağını söyleyerek “Şu anda, kamu arazilerinin haraç-mezat satıldığını ilanlarda görüyoruz. Çevre yolu yapılırsa, ellerini ovuşturarak bekleyenlerin rahat duracağını mı sanıyorsunuz? Bu bize basit bir trafik sorununu çözmekle anlatılamaz. Yeni özelleşme parsellerinin, yeni yapılaşmaların yani rantın yolunu açacaktır. Bu nedenle çevre yolu projesine karşı duruyoruz” dedi.

Trafik konusunun çözümünün yeni imar yolları açmak, ana arterler üzerindeki yükü kılcal yollara dağıtmakla çözülebileceğini ifade eden Mandalinci, “Ahmet Aras Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde, Bodrum’um trafik sorununu çözmeye yönelik bilim insanlarına, akademisyenlere bir çalışma hazırlattığını ve 160 sayfalık bir rapor çıktığını söyledi. 250’nin üzerinde kavşak ve sinyalizasyonda iyileştirmeyi öngören bu çalışmaya yönelik Karayolları ile gerekli mutabakatlar yapıldığını ifade eden Mandalici, finansman sorunu nedeniyle çalışmanın henüz başltılamadığını kaydetti. Mandalinci, göreve gelmesi durumunda bu çalışmanın hayata geçmesi için imkanları seferber edeceklerinin dile getirdi.

Çevreye duyarlı belediyecilik

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, yöneltilen soru üzerine çevreci, iklim dostu projeleri Bodrum’da hayata geçireceklerinin anlattı. Bodrum’daki pazaryerlerinin üstünü kapatma planlarının olduğunu söyleyen Mandalinci, buraya güneş enerji panelleri koyacaklarını söyledi. Yine pazaryerlerinde biriken ve çöpe atılan meyve sebze gibi organik atıklara yönelik de projelerini bulunduğunu söyleyen Mandalinci, belediye temizlik işlerince toplanacak bu atıkların işlenerek doğal gübreye dönüştürüleceğini ve üreticiye ücretsiz dağıtılacağını aktardı. Çevre duyarlılığına ilişkin birçok projelerinin bulunduğunu anlatan Mandalinci, iklim dostu, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini söyledi.

Bodrum’da yaşanan su sorununa ilişkin de konuşan Mandalinci, dünyada etkisini gösteren küresel ısınmayla barajlarda doluluk oranının çok düştüğünü, pandemiyle gelen yoğun göçün ektisi ve DSİ tarafından döşenen ve Bodrum’a suyu getiren kalitesiz borularda geçen dönem yaşanan 3 binin üzerindeki patlağın su kayıp-kaçağını artırdığını ifade etti. Bodrum’un bu kalitesiz su borularından kurtulması gerektiğini söyleyen Mandalinci, görevi süresinde su hatlarının yenilenmesi, yeni su kaynaklarından barajların beslenmesi, arıtılan suların şebeke hatlarına gibi önemli projeler hazırladıklarını ve 1 Nisan’dan itibaren bu projelere öncelik vereceklerini söyledi.

Mandalinci, plajlardaki işgaller, karavan parkları ve kaçak yapılaşmaya ilişkin de soruları yanıtladı.

Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından Bodrum Denizciler Derneği’nin geleneksel yemeğine katılan Tamer Mandalinci daha sonra Çiftlik Mahallesi’nde halkla buluştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu