ManşetSiyaset

Başkan Aras, Denizcilerle Buluştu

 

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, seçim çalışmaları kapsamında Bodrum Denizciler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aras, “Taksiyi de dolmuşu da otobüsü de, elli metre motor yatıda aynı şirketin yönetmesini doğru bulmuyoruz.  Fethiye, Marmaris, Bodrum limanları içinde barındıran Denizcilik A.Ş. kuracağız” dedi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da denizcilerle buluştu. Bodrum Denizciler Derneği’ni ziyaret eden Aras, başkanlığı döneminde hayata geçirilen projeleri aktardı. Muğla için hayata geçirilecek projelerini anlatan Aras trafik, imar, liman ve Bodrum’un sorunlarına yönelik çözüm önerilerini anlattı. Aras’a CHP PM üyesi Baran Bozoğlu eşlik etti. Ziyarette Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç ve Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan katılım sağladı.

“Denizcilik AŞ.’yi Hemen Kuracağız”

Muğla Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesi durumunda Denizcilik A.Ş iştirakini kuracağını söylen Aras, Denizcilik A.Ş. yönetimine Deniz Ticaret Odalarından ve Denizciler Derneğinden üyelerin olacağını belirtti. Aras, “Denizcilik çok önemli. Ben de üyesiyim zaten. Biz de  bu işin dışında değiliz. Denizde doğduk, denizde büyüdük biz de. Şimdi sizlerin sıkıntılarını da Orhan başkanımla, Erol başkanımla her seferinde konuştuk. Ve sorumlulara, yetkililere ilettik. Ancak her zaman belki doğru çözümleri bulamadık. Ama şimdi Allah nasip etti, bu göreve geldik. Bu durumda artık gereken neyse yaşadığım sıkıntılardan da hareketle doğru kararlar alacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Buralar MUTTAŞ’a bağlı. Şimdi ben şunu doğru bulmuyorum. Yani taksiyle dolmuşu da, otobüsü de veya elli metre motor yatıda aynı şirketin yönetmesini doğru bulmuyoruz. O yüzden Fethiye, Marmaris, Bodrum limanlarında onların içinde barındıran bir iştirak kuracağım. Denizcilik A.Ş. ve bu Denizcilik A.Ş. yönetimine Deniz Ticaret Odalarımızdan veya sizlerin uygun gördüğü denizciler derneğimizin uygun arkadaşlarımızdan yönetim kurullarında görev vererek, görev aldırarak, yönetim kurullarına yerleştirerek kendi kararlarınızı kendiniz vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Bunun için artık bu liman sizin yönetiminizde olacak. Gelirlerini Bodrum’a bırak derseniz ona bir şey diyemeyeceğim. Çünkü yatırımı sonuçta. Büyükşehir belediyesinin yeri burası ona bir şey diyemeyeceğim ama buranın gelirleri burada kalır. Bir yatırım yapılacaksa buraya yapılır. Bunu da buradan size taahhüt ediyorum. Bu Denizcilik A.Ş.’yi hemen kuracağız. Hazırlığını yaptık. Hemen kurduktan sonra yönetimi bundan sonra sizde. Buranın düzeni, kim giriyor, kim çıkıyor. Oturun hep beraber karar verin. Cumartesi günü transfer meseleleriniz, buraya bağlanan özel teknelerin durumu… Ne varsa, ne gerekiyorsa kendiniz karar verin. Ben sizin verdiğiniz kararların hepsine kardeşiniz olarak imzamı atıyorum” diye konuştu.

“Bir Metrekare Yeri İmara Açmadık”

İmar planlarından kaynaklanan sorunlara değinen Aras, Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir yer imara açmadığını vurguladı. Planlama yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğu hatırladan Aras, “On bir ayrı belediye, elli altı ayrı imar planı yapmış. On bir belediye varken yarımadada. Her belde kendi planını yapmış, kendine göre ticari alanlarını, konut alanlarını, eğitim alanlarını, her şeyini kendine göre belirlemiş. Şu son beş yılda biz hiç yeni bir plan yapmadık. Bir metrekare yeri dahi imara açmadık. Hatta bitez kapandı. Bitezli olanlar da vardır aramızda. Yalıkavak kapandı. Turgutreis iki sene kapandı. Ortakent’te belli bir bölüm kapalı. Yerli de ya da burada yaşayan insanlar da yapamıyor. Bazen bana cennet koyup peşkeş çekti. Kime peşkeş çektiler? Kimin yetkisinde de kim peşkeş çekiyor arkadaş? Orası Turizm Bakanlığının geçmişindedir. Planlama yetkisi Turizm Bakanlığı’ndadır. Planı yapan da Turizm Bakanlığı’dır. Satanda özelleştirme dairesidir. Bizle alakası yok. Yani millet işkembeyi kübradan sallıyor. Sanki biz kendi memleketimizin koyunu, dağını, taşını, millete peşkeş çekeceğiz. Hani Allah aşkına boğazımı kesseler böyle bir şey yapmam ya. Olur mu öyle şey? Ama bunları yaptılar. Bunları söylediler. Şimdi hepimizin arsası var. Arazisi var. Değil mi? şimdi buraya bir imar planı yapılmışsa, bir emsal verilmişse sen buraya ev yapma, buraya dükkan yapma diyebilir miyim ben? Yani bir belediye başkanının böyle bir yetkisi var mı yani? Hukuken. Hatta imar senin olmadığı için kaçak yapılaşma da tetikleniyor. Üzerinde tekrar çalışma yapacağız. Yani şu anda kaçak yapılaşmaya o kadar mücadele vermemize rağmen maalesef engelleyemiyoruz. Bunda tabii iktidarın da payı var. Çıkıp demiyorlar ki ben imar affı çıkarmayacağım. Hiçbir şekilde böyle bir şey duymadım. Defalarca çağrı yaptık. İmar affı çıkarmayacağım deyin. Hiçbir şekilde söylemiyorlar. Çünkü beton ekonomisinden kazan parayı. Türkiye betona ekonomisiyle gidiyor şu anda. Üretim bitti, tarım bitti. Her şeyi bitirdiler. Her şeyi inşaata, her şeyi oraya doğru yönlendirdiler. İstanbul’a ihanet ettik diyen adamlar şimdi Muğla’ya aday olmuş arkadaşlar. Yani gidelim Muğla’ya ihanet etsinler. Bize Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ne yapıyormuş diyorlar. Yetki vermiyorsun ki yapalım. Bütün yetkiler sende. Bodrum’un bakın Torba, Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, buralar turizm merkezi. Tamamen Çevre Şehircilik Bakanlığının yetkisinde planlamalar. Biz oralarda sadece görüş bildirebiliyoruz. Ama dinleyen yok zaten. Birçok yeri özelleştirmeye devrediyorlar. Mesela Ortakent’te bir milyon metrekare. En son yanında gene sattılar bir gruba. Göltürkbükü’nde, Gündoğan’da eğitim alanlarını satıyorlar. O yüzden onlara lütfen fazla kıymet vermeyin. Allah’a şükür bakın gördünüz. Yaptığımız işlerde bir usulsüzlük yok. Tamamen yerinde yapılanlarla ilgili sıkıntılar var. O da Bodrum’un rantıyla ilgili bir şey. Hepsiyle ilgili de zaten işlem yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bodrum’da Trafiği Rahatlatacağız”

Bir deniz trafiği oluşturmayı planladıklarını ifade eden Aras, Bodrum Çamlı arasında arabalı feribot sefer düzenleyeceklerini söyledi. Aras, “Bunun da yerlerine kadar her şeyi belirledik. Nereden nereye gider? Mevcut yerde oraya yanaşabileceği bir iskele var mı? Yok mu? Bunların hepsini planladık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk yapacağımız işlerden bir tanesi Bodrum Çamlı arasından Marmaris’e bu kadar yol dolaşmadan gidecek bir arabalı feribot. Çamlıya indireceğiz, Marmaris’e oradan gidecekler. En azından araç trafiğini, havaalanı trafiğini, o tarafa Datça’ya, Marmaris’e gidecek olanı kurtarmış olacağız. Benim en önemsediğim olaylardan bir tanesi de havaalanından inen vatandaşın Yalıkavak’a, Torba’ya, Gölköy’e Türkbükü’ne gidecek veya Gümüşlük’e kadar gidecek oradan Güllük’e on dakikada inip hemen Torba’ya, Gündoğan’a, Yalıkavak’a, Gümüşlük’e gidebilmesi meselesi. Bunu da hayata geçireceğim. Yani bu trafiği rahatlatmanın bazı yöntemleri var. Bunları da hayata geçireceğiz. Beldeler arasında deniz taksi bağlantılarını yapacağız. Bu turizme de ciddi bir ivme kazandıracaktır diye düşünüyoruz” dedi.

“Gençleşen Bir Yapıya Sahibiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aras’ın Bordum’da sürdürdüğü Seçim çalışmalarına katılan CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu CHP içerisindeki değişim sürecine değindi. Bozoğlu, “Bodrum gerçekten büyük bir değer. Ülke için büyük bir değer. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak takip büyük bir değişim süreci içerisindeyiz. Gerçekten yenilenen, gençleşen bir yapıya sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında bu yenilenmeyi sağlamak için çaba harcıyoruz. Muğla bölgesine, Bodrum bölgesine özel olarak genel başkanımız çok büyük önem atfediyor. Bu kapsamda aslında Ahmet Başkanımızın Muğla’da aday olması gerçekten çok büyük bir olumlu tepkiyle karşılaştı. Bütün ilçelerde, köylerde Ahmet Başkanın çok sahiplenildiğini görüyoruz. Bodrum’da da benzer bir durum var. Tamer arkadaşımız da Bodrum’da sizlere emanet. Ona da çok güveniyoruz. Dolayısıyla buradaki seçim sürecinde özellikle şunu çok vurgulamak istiyorum. Herhangi bir seçim sürecinde olmadığımızın hepimiz farkındayız. Dolayısıyla ben hepinize bu manada hem genel başkanımıza hem de Ahmet Başkan’ımıza desteğinizi esirgememenizi bu seçimi genel seçim olarak da görmenin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu