ÇevreGündemManşet

MUĞLA’DA AĞAÇ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Muğla’da Orman haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda tören düzenlendi ve fidan dikildi.

Muğla’da Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. 22 Mart Perşembe günü Düğerek Mahallesi Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okul bahçesinde fidan dikti. Orman Haftası ve Ağaç bayramı kapsamında okulun bahçe düzenlenmesi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda düzenlenen törenin ilk kısmı okul önünde gerçekleştirildi. Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Dursun, Enver Demirci ve Osman Öner ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve orman personeli katıldı. Program başında törenin bir parçası olarak sunulan halk oyunları ekiplerinin gösterilerini katılımcılar ilgiyle izledi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında herkesin ormancılık gününü kutladı. Vali Esengül Civelek, Muğla ilinin orman varlığı açısından oldukça zengin bir il olduğunu belirterek, bu zenginliğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, 21 Mart Dünya Ormancılık Gününün anlamı konusunda bilgi verdi. 21 Mart’ın kuzey yarımkürede baharın güney yarımkürede ise sonbaharın başlangıcı kabul edildiğini belirten Bölge Müdürü Çelik, 1975 yılından bu yana 21 Mart’ın ülkemizde Orman Haftası ve Ağaç Bayramı olarak kutlandığını kaydetti.

Türkiye’nin ve Bölge Müdürlüğünün orman varlığı konusunda bilgi veren Mehmet Çelik, “Bir ülkenin orman varlığı açısından zengin olabilmesi için yüz ölçümünün en az yüzde 35 i orman olmalıdır. Ancak bu rakam bizde hala yüzde 28’lerde bulunuyor. Orman teşkilatı olarak ülke genelinde amacımız, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te orman varlığımızı yüze 30’a çıkarmaktır” dedi.

Konuşmasının sonunda orman, su ve havanın yaşam için vazgeçilmez olduğunu belirten Bölge Müdürü Mehmet Çelik, akciğerlerimiz olan ormanlar için en büyük tehlikenin orman yangınları olduğunu, ormanları yangınlara ve diğer tehlikelere karşı sadece orman teşkilatı olarak değil tüm toplum olarak hep birlikte çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek ve Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve protokol üyeleri alanda sergilenen fotoğrafları sergisini gezdi. Vali Esengül Civelek, Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Program sonunda Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Etkinlikler kapsamında Bodrum Belediye Meydanında da 6 bin fidan dağıtıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu