AsayişGündemManşet

Sahil Güvenliğin Durdurduğu Yat Uyuşturucu Yüklü Çıktı

Yakalanmamak İçin Her Şeyi Yaptılar

26 Temmuz günü Bodrum açıklarında yaşanan kovalamaca ve sonrasın yaşanan gelişmeleri İçişleri Bakanlığı açıkladı.
Bakanlık resmi sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklama şöyle:
“26 Temmuz 2022 tarihinde, Muğla ili Bodrum ilçesi Güllük Limanı’na intikal halinde olan Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki “OCEAN BLUE” isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından müştereken uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiştir.
Bahse konu uyuşturucu operasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “OCEAN BLUE” isimli ticari geminin takibi esnasında Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı “BELGOR isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığının tespit edilmesi üzerine, Vanuatu bayraklı “OCEAN BLUE” isimli ticari gemi durdurulmuş ancak ABD bayraklı “BELGOR isimli motor yat yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmamış ve kaçmaya devam etmiştir.
4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 Helikopter tarafından ABD bayraklı “BELGOR” isimli motor yat uzun süren bir takibin ardından önleme manevraları ile zor kullanılarak durdurulmuştur. Bahse konu motor yat içerisindeki 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerince “BELGOR” isimli motor yat ile “OCEAN BLUE” isimli ticari gemide ve denizde yapılan incelemeler neticesinde 28 Temmuz 2022 tarihinde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kg, Jandarma ekipleri tarafından ise kıyıda yaklaşık 21 kg olmak üzere toplam 81 kg kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kg skunk ele geçirilmiştir.
Yakalanan ticari gemide, motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam edilmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu