ÇevreGündemManşet

HAVALAR SOĞUDU ELEKTRİK TÜKETİMİ RTTI

Bodrum-trafoYurt genelinde olduğu gibi Bodrum’da da etkili olan soğuk hava ile birlikte elektrik kullanımı da artıyor. Nüfusu her yıl hızlı bir şekilde artan ilçede ise soğuk havalardaki aşırı elektrik kullanımından dolayı zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.

Turgutreis Mahallesi Akçaalan Mevkii 3 günden bu yana zaman zaman kesilen elektrikler mahalle halkına zor anlar yaşatıyor. Ilıman iklimin hakim olduğu ilçede odun sobalarının yaygın olarak kullanılmaması ve ısınma ihtiyacının elektrikten sağlanması soğuk kış günlerinde sorun teşkil ediyor.

Akçaalan Mevkii’nde yaşamını sürdüren vatandaşlar elektriğin zaman zaman gidip gelmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını, bazı elektronik cihazlarında da arıza yaşandığını ifade ettiler.  Bodrum’da nüfusun hızla arttığını ve kapasitenin hızlı nüfus artışını kaldıramadığını dile getiren vatandaşlar şunları söyledi:

“Bu trafo yanılmıyorsam 2007 yapımı, dolayısıyla buradaki nüfus hızlı şekilde arttı, mahalle genişledi. Bir sene içinde 500’den fazla ev imar edildi bu mahallede. Yetkililer daha iyi bilir ama ek bir trafo şarttır. Aksi halde yaşayacağız bu sorunları. İki gündür elektrik gelip gidiyor, tabiri caizse diskoteğe döndü mahalle. Bir yanıyor, bir sönüyor. Buralar sıcak memleket, odun sobası az kullanılan memleket. Yılda 15 – 20 gün soğuk hava yaşanıyor. Onda da insanlar hastalanıp doktora gitmesin. Temennimiz o.”

Aydem yetkilileri ise havaların soğuk gitmesi nedeniyle elektriğe aşırı bir yüklenme olduğunu, bu sebeple elektrik kesintilerinin yaşandığını dile getirerek en kısa sürede çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu