GündemKültür SanatManşet

NUTUK’TAN SEÇMELER KİTABI YAYIMLANDI

nutuktan secmeler kitabi yayimlandi (9)Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Prof. Dr. Özer Ozankaya tarafından Nutuk’un 90. yılı anısına hazırlanan “Nutuk’tan Seçmeler” adlı kitabın tanıtım etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu anlamlı kitabı derleyen Ozankaya’ya verdiği emekler için teşekkür etti.

Etkinlik, “Neden Atatürk” adlı Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden konuşmalarının ve videolarının kaydı ile Atatürk görsellerinden oluşturulmuş kısa belgesel filmin gösterimi ile başladı. Ardından ise konferans şeklinde devam eden kitap tanıtım etkinliğinde Prof. Dr. Özer Ozankaya, sahnede “Nutuk’tan Seçmeler” kitabını tanıttı. Kitabın, Nutuk’un 90. yılı anısına Atatürk ilke ve devrimlerini günümüz gençlerine bugünün diliyle anlatabilmek amacıyla hazırladığını belirtti. Ozankaya, Mustafa Kemal Atatürk için Cumhuriyetin ne denli büyük bir anlam taşıdığını da Nutuk’tan verdiği örneklerle gözler önüne sererek, “Bütün siyasi kurumların varlık nedeni Cumhuriyet devrimleri, ondan önce de demokrasi  bayrağı altında yapılmış olan Kurtuluş Savaşımızdır. Bütün siyasal partilerin kendi varlık nedenleri olan Nutuk’u, hele böyle 90. yıl dönümünde, tüm Türkiye çapında, bütün örgütleri ile birlikte anmaları, kutlamaları, anlatmaları gerekir” dedi.

Vatandaşların ilgiyle izleyip dinlediği, yaklaşık iki saat süren etkinlik alkışlarla sona ererken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Prof. Dr. Özer Ozankaya’ya çiçek sunarak teşekkür etti.

Başkan Kocadon, Nutuk’tan Seçmeler kitabının önsözünde yer verdiği duygu ve düşüncelerinde ise “Ulu Önder Mustafa Kemal, ‘1919 yılı Mayıs’ının 19’uncu günü   Samsun’a çıktım’ cümlesiyle başlayan söylevini, ‘Gençliğe Hitabesi’ ile  bitirerek; bir ulusun küllerinden doğarak kazandığı zaferi ölümsüzleştirmiştir. Tüm bu yaşananları ve kazanılan başarıları Türk gençliğine emanet etmiştir. Atamız, devrimleri ve fikirleri ile yolumuzu aydınlatmış ve geleceği şekillendirmemize ışık tutmuştur. Değerli hocamız Prof. Dr. Özer Ozankaya; Atatürk’ün Nutuk’unun 90. yılı anısına, Nutuk’u günümüz gençlerinin daha iyi anlayabilmesi için seçkilerden oluşan bir derleme hazırlamıştır. ‘Gençlik gelecektir’ anlayışı ile hareket eden bir yönetici ve yaklaşık 20 yıldır belediye başkanınız olarak geleceğimizin emanet edildiği gençliğe hep güvendim ve  her kademede onlarla çalışmaya özen gösterdim. Çünkü geleceğimizin onların ellerinde ve zihninde şekilleneceğine inandım. Bu nedenle, Özer Ozankaya hocamızın derlediği “Nutuk’tan Seçmeler” kitabını sizlerle buluşturmaktan onur ve mutluluk  duyuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin sonsuza kadar yolumuzu aydınlatması dileğiyle…” ifadelerinde bulundu.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen Nutuk’tan Seçmeler kitabının tanıtım etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile belediye birim müdürleri, birim sorumluları, ilgili personel ile siyasi parti ilçe temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu