GündemManşet

HOCALI KATLİAMI ANILDI

Bodrum Turan OcaklarıKarabağ Savaşı sırasında gerçekleşen Hocalı katliamı, Türkiye’nin dört bir yanında anılıyor. Bodrum’da da katliamla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ’daki Hocalı kasabasında Azerbaycan vatandaşlarını katletmesinin 26. Yıldönümünde Bodrum Turan Ocakları bir basın açıklaması yaptı. Turgutreis Mahallesi’ndeki Turan Ocakları binasında yapılan açıklamayı okuyan Bodrum Turan Ocakları Başkanı Bülent Aydoğan, Hocalı’da tarihin en büyük katliamlarından birinin yapıldığını anlatarak “Bugün tarihin en vahşi katliamlarından biri olan Hocalı katliamında hayatlarını kaybeden öz be öz kardeşimiz, 613 Türkü anmak ve utancımızı hafifletmek için buradayız. Onca belge ve toplu mezara rağmen bu soykırımı dünyaya anlatamadığımız için utancımızdır” dedi.

Bodrum Turan Ocakları Başkanı Bülent Aydoğan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Yaşananlar dünyanın bazı ülkelerinde soykırım, bazı ABD eyaletlerinde ise katliam olarak tanınmıştır. Türkiye ise Hocalı’da yaşanan olayı soykırım olarak tanıyan ülkeler arasında yer almaz. Hocalı Soykırımı Azerbaycan, Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Peru, Bosna Hersek, Sudan, Honduras ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği tarafından tanınmaktadır. Türkiye’nin bazı şehirlerinde Hocalı Katliamı anıtları yer almaktadır. Ancak soykırım Türkiye tarafından tanınmamıştır.”

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu