HayatManşet

Bodrum İyilikte Buluştu

“Yeni Bir BEN’e Bir Adım” için İyilik Şenliği Düzenlendi

 

Bodrum “Yeni Bir BEN’e Bir Adım” atarak, İyilik için buluştu.

Bodrum Sağlık Vakfı 3. İyilik Şenliği Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Bütünsel iyilik ve sürdürülebilir yaşamın desteklenmesi amacıyla bu yıl değerli Bodrumluların ve sponsorların desteği ile etkileşim alanını genişleten 3. İyilik Şenliği 30 Eylül Cumartesi günü düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Bodrum Sağlık Vakfı Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya’nın katıldığı açılış töreninde Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban, vakfın 1996 yılından beri faaliyet gösterdiğinin altını çizerek şunları dile getirdi;
“Bütünsel iyilik ve sürdürülebilir yaşamın desteklenebilmesi amacıyla Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen şenliğimize hoş geldiniz. Bodrum Sağlık Vakfı, Bodrum’da ve çevresinde özel eğitim ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan bireylerimizin toplumsal hayata katılmasını sağlama amacına hizmet eden önemli bir misyonun temsilcisidir. 200’den fazla öğrencisi, 100’den fazla gönüllüsü ve 30 çalışanı ile vakfımız Bodrum’un en önemli, en anlamlı, en başarılı sivil toplum projesidir. Bodrum Sağlık Vakfı’nı henüz ziyaret etmemiş olanları vakfımıza davet ediyorum. İletişim içinde olmanızı ve sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmenizi rica ediyorum.
Bizler amatör bir ruhla özverili bir şekilde bugüne hazırlandık. Huzurlarınızda komitemize ve yönetim kurulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyilik Şenliğimizin şifalı, bereketli ve dolu dolu geçmesini temenni ediyorum.”

“Kadınların olduğu yerde “İyilik” var.”

Şenliğe katılanların büyük çoğunluğunun kadın olmasına dikkati çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Demek ki kadınların olduğu yerde iyilik var. Bunu bu salonda net bir şekilde görebiliyorum. Ben Sağlık Vakfı’nın bugüne kadar yaptığı her işin altına imzamı atıyorum. 27 yıl boyunca aynı çizgide hiç bozmadan devam etmek hiç kolay değil. Ben emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin önde gelen konusunda uzman isimleri ile “bütünsel sağlık” kavramı ele alındı.

Bu sene yenilenen konseptiyle “Bütünsel İyilik ve Sürdürülebilir Yaşam” konularının ele alındığı şenlikte iki gün süresince Türkiye’nin önde gelen konusunda uzman isimleri bilgi ve deneyimlerini aktardıkları sunumlarıyla Bodrum halkına unutulmaz bir deneyim yaşattı.
Şenliğin birinci gününde “bütünsel sağlık” kavramı; Yazar Piraye Erdoğan, Dr. Ayşegül Çoruhlu, Dr. Hasan İnsel, Özlem Güsar, Zehra Öney ve Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’un muhteşem sunumlarıyla ele alındı.
Yazar Piraye Erdoğan sunumu bitimi, gelirini Bodrum Sağlık Vakfına bağışladığı kitaplarını sanatseverler için imzaladı.
“Yeni Bir Ben’e Yeni Adım” fikriyle yola çıkılan etkinliğin ikinci günü Ayşegül Dinçkök, Ebru Arıcı, Sihirli Tohumlar- Aylin Zeynep Ertem, Dr. Kıvılcım Kayabalı, Meltem Gökhan ve Hülya Balıkavlayan’ın sunumları ile devam etti.

Sunumları bitiminde konuşmacılara Bodrum Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde üretilen, özel gereksinimli bireylerin ellerinden çıkan özel plaketler takdim edildi.

İyiliğe katkı…

Yerel ve ulusal birçok tanınmış marka, sosyal sorumluluk bilinci ile Bodrum Sağlık Vakfı’na destek vererek şenlikteki yerini aldı. Takıdan giyime, dekorasyondan tekstile, kozmetikten aksesuara, birçok markanın ürünlerinin stantlarının yer aldığı şenlikte, stant katılımcıları ürettiklerini stantlarında sergileyerek, misafirlere iyiliğe katkı sağladıkları alışveriş fırsatı yaşattı.

Ücretsiz atölyelerin de yer aldığı şenlikte Neslihan Çoroğlu, Aslı Kundakçı, Latife Elmas, Aslıhan Aksun, Aybüke Özel, Mine Atalar ve Arzu Erkoç’un ruh, beden ve zihin bütünlüğünü sağladıkları atölye çalışmalarıyla misafirler koşulsuz sevgi, içsel barış, huzur ve ferahlık duygularını deneyimledi. Çocuklar için Kartanesi Eğitim Kurumları’nın öğretmenleri tarafından yoga, masal atölyesi, orff ve ritm atölyesi gerçekleştirildi.

Etkinlik boyunca Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü “Gezici Sağlık Arabası” ile etkinliğin gerçekleştiği Herodot Kültür Merkezi’nin önünde sokak hayvanlarının genel sağlık kontrolü, çip takımı ve kuduz aşısı uygulaması yapıldı.

Müziğin coşkusu “İyilik” ile buluştu…

İki gün boyunca Bodrum halkının yoğun ilgisi ile devam eden şenlik, Bodrum Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkılarının performansı ve dansçıların şovlarıyla renklendi. Misafirlerin de danslarıyla orkestraya eşil ettiği iyilik şenliği büyük bir coşkuyla sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu