ÇevreGündemManşet

KOYLAR TEK TEK TEMİZLENİYOR

page

“Denize En Çok Mavi Yakışır!” sloganıyla Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmaları bu hafta Güvercinlik’te devam etti.

Bodrum Belediyesi’nin 4 yıl önce başlatarak geleneksel hale getirdiği deniz dibi temizlik çalışmaları bu yıl da devam ediyor. 7 Şubat 2018 Çarşamba günü Güvercinlik sahilinde yapılan çalışmalarda Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar, sahili başta sona dolaşarak deniz dibini atıklardan arındırdı.

Yaklaşık 2 saat süren deniz dibi temizliği sırasında denizden 107 kg cam, 92 kg plastik, 216 kg araç lastiği, 42 kg teneke alüminyum, 37 kg tekstil atığı ve 3 kg da demir gibi çok sayıda atık madde çıkarıldı. Toplam 497 kg atığın çıkarıldığı temizlik çalışmaları sonrası atıklar ayrıştırma işlemlerinin ardından kamyona yüklenerek geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Bodrum Belediyesi yetkililerinin yanı sıra Güvercinlik Sudi Özkan Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte öğrenciler dalgıçların çıkardıkları atıkları dikkatle inceledi. Bodrum Belediyesi yetkilileri, çevrenin korunması ve geri dönüşümün önemi üzerine çıkan atıklardan örnekler sunarak öğrencileri bilgilendirdi.

Planlanan çalışmalar kapsamında 14 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümbet’te devam edecek olan deniz dibi temizliği daha sonra Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum merkez olmak üzere toplam 19 noktada gerçekleştirilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu