GündemManşet

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ.

VLK_11Şehit Yakınları ve Gazilere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları, düzenlenen törende Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından takdim edildi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Özsüz,  İl Emniyet Müdür Vekili Cenk Elbe,  İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İlkay Türkoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Madalya ve Berat takdim töreninde konuşma yapan Vali Civelek, “Bugün istiklalimiz, istikbalimiz, vatanımız, devletimiz, milletimiz, bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve canlarını feda etmeye hazır olan hayatlarını hiçe sayan kahraman gazilerimize Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının ve beratlarının takdimi için bir aradayız” dedi.

Şehitlerimizin istiklalimizin ve şanlı tarihimizin en önemli sembolleri olduğunu belirten Vali Civelek, “Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu mukaddes kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız, özgürce huzur içerisinde barış içerisinde birlik beraberlik içerisinde var olan onurlu yaşamınızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bizlerde ecdadımızın şehitlerimizin bize emaneti olan bu aziz vatanı sonsuza dek koruyacağız. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarıyla ebediyete intikal eden gazilerimiz ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyor, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlık, afiyet, huzur dolu uzun bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Şehitlerimizin ve Gazilerimizin öz geçmişleri ve madalya beratları okundu.

Üstün görev anlayışı içinde fedakarlık ve başarı dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağımız olan 5 şehit yakını ve 2 gazimize Madalya ve Beratı Vali Esengül Civelek tarafından takdim edildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve akabinde İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dua ile program sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu