GündemManşetSpor

2018’DE HEDEF 50 BİN ÇOCUK…

20180102_112628Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Torba Mahallesinde bir otelde  yeni yılın ilk bilgilendirme ve 2018 yılı faaliyet programını içeren  bir basın toplantısı düzenledi. Ilıcak, hedeflerinin 2018 yılında 50 bin çocuğa ulaşmak olduğunu açıkladı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Torba mahallesinde düzenlediği basın toplantısında 2017 yılında yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi. 2018 yılında yapılacak olan faaliyetlerden de bahseden Ilıcak bu yıl hedeflerinin 50 bin çocuğa ulaşmak olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl 20 bin çocuğa ulaştıklarını belirten Ilıcak yaptığı açıklamada şunları söyledi

Bizim 2017 yılında yaptıklarımız ve 2018 yılında yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi uyuşturucuyla mücadele etmek dünyada ki her bireyin işi, her bireyin sorumluluğu. Biz de bunun bir parçasından, bir ucundan tutabilmek adına yaklaşık 15 yıldan beri bu organizasyonları yapıyoruz. Uyuşturucu dünyanın en tehlikeli maddelerinden biri. Doping ise insanı ailesine, ülkesine, vatanına karşı suç işleten bir kimyasallar. Biz bunun farkına varmalarını insanlara anlatmakla işe başladık. Bunun için Ortaokullarda, İlkokullarda ve liselerde organizasyonlar yapıyoruz. Rol model seçtiğimiz dünyaca ünlü olimpiyat şampiyonu, milli sporcu olan bize gönül vermiş kardeşlerimizde bu organizasyonlarla bunu anlatıyoruz. Çalışmalarımız Milli Eğitim Bakanlığı ile de var. Geçen sene Bodrum’da buna benzer bir şampiyona yapmıştık ortaokullar arası Hapkido Şampiyonası. Biz hemen hemen bütün spor federasyonları ile birlikte çalışıyoruz ve geçen sene 20 bin çocuğumuza ulaşabildik. Bize bağlı olan kulüpler ile birlikte yapılan çalışmalarda önümüzdeki yıl 50 bin çocuğa 300 Konferans düzenleyerek ulaşmayı amaçlıyoruz.  Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim bakanımıza ve milletvekilimize yazılar yazdık. Bizim bu konuda en önemli kazancımız çocuklarımıza ailelerimize bunları anlatmak. Geçen yıl Bodrum Belediyesi’nden de yardım istedik. Bu sene de yazı yazdık İnşallah bu sene cevabı gelecektir. Yunanistan ve Türkiye arasında çocuklara yönelik yaklaşık 250 çocuğun katılacağı uluslararası bodrum Hapkido Festivali düzenleyeceğiz. Bu diğer illere doğru uzayan bir yelpaze şeklinde uzayacaktır. Yaklaşık 50 bin çocuğa ulaşıp uyuşturucu bağımlılığı olmadan hayatın var olabildiğini hayatın yaşına bildiğini ve insanların mutlu olabileceğini anlatmak istiyoruz. Çünkü biz bunun hastalık olduğunu düşünüyoruz ve insanlara bu hastalığa yakalanmadan hayatın var olabildiğini anlatmaya çalışıyoruz. Burada esas amaç uyuşturucu ve doping kullanımının kötü olduğudur. Biz bugüne kadar 6 yaşından 30 yaşına kadar çocuğu olan ailelere ulaştık. Ailelerle birlikte birçok organizasyon yaptık. Önemli olan çocuğu bu hastalığa yakalanmadan önce spor yapmaya ve spora teşvik etmektir”.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu