GündemManşet

TANER USLU BELEDİYE FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Bodrum beldiye başkan yardımcılarıBelediyemizin faaliyetleri konusunda kamuoyumuzu bilgilendirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve İsmail Altındağ basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Taner Uslu yapılan faaliyetler hakkında yaptığı uzun basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmelerde şu şekilde:

“Bodrum yarımadamızı yeni turizm sezonuna hazırlamak için yaşadığımız yoğun iş temposu sebebiyle bu toplantımızı biraz gecikmeli gerçekleştirmemizden dolayı sizlerden özür diliyoruz. Göreve geldiği ilk gün Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’un sözünü verdiği gibi şeffaf bir belediyeciliğin gereği olarak sizleri bilgilendirmeye ve yaptığımız çalışmaları anlatmaya devam edeceğiz.

Öncelikle İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir daha bu tür olayları yaşamamamız dileğiyle…

Turizm sezonunda belediyemizin yaptığı çalışmalar son hızla devam ediyor. Tatilini Bodrum’da geçiren ve geçirecek olan yerli ve yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekiplerimiz, gece-gündüz çalışarak aksaklıkları gideriyor.

Başkanımız Mehmet Kocadon, BOTAV ile birlikte, yurt içi ve yurt dışında turizmcilerimizle birlikte birçok fuara katılarak, tanıtım çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Bu çalışmaların da olumlu anlamda geri dönüşümleri olmuştur.

Yine, Bodrum tanıtım çalışmaları kapsamında çeşitli medya organlarından turizm seyahat gazeteci ve yazarları, sosyal medya fenomenleri, internet bloggerları ve seyahat acentesi temsilcilerinden oluşan yüzlerce yabancı uyruklu misafirleri, iki ay boyunca Bodrum’da Başkanımız Mehmet Kocadon’un çabalarıyla ağırladık. Almanya’nın Berlin ve Hamburg şehirleriyle Bodrum arası karşılıklı başlayan tarifeli direkt uçuşlar, haftada iki kez olmak üzere mayıs ayından ekim sonuna kadar sürecek. Ayrıca Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Bodrum’a da haftada iki gün karşılıklı uçuşlar başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Yunanistan’ın Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis, karşılıklı ziyaretler yaparak 2016 yılı turizm sezonunda Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği ile ortaklaşa düzenlenebilecek kültür ve sanat etkinlikleri konularında fikir alışverişlerinde bulundu.

Bodrum Belediye A.Ş.’ye ait yeni kafeler açıldı, açılmaya devam edecek. Torba Cafe & Plaj’da 100 kişilik oturma grubu ile 200 adet şezlong yanı sıra engelli rampası, engelli tuvaletleri, duş ve duşa kabinler, personel odaları ile taze depolama alanları yer alıyor. Yalı Cafe ve Plaj tesislerinde gündüz 500 kişilik kapasiteye sahip belediyenin halk plajı ve kafesi mevcut. Akşam da 100 metre yukarısında bulunan alakart konseptli Yalı Restaurant’ta akşam yemeği yenilebiliyor.   Bodrum Belediye A.Ş.’ye ait yarımadada bulunan toplam 18 kafede günde 300 personel ile yaklaşık 10 bin kişiye kaliteli hizmet sunuluyor. Önümüzdeki günlerde Ortakent Yahşi’deki kafemiz de faaliyete geçecek.

Bodrum’daki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yenileme çalışmaları yaptık.

Bu arada ilçemiz daha modern bir kültür merkezine kavuştu. Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi kompleksi içinde 500 kişilik çok amaçlı bir salon, 700 kişi kapasiteli fuaye ile fuar alanını ivedilikle tamamlayarak hizmete açtık.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 7 festival, 8 şenlik, 11 seminer, konferans, 10 konser, 7 tiyatro, 10 açılış, kokteyl, yemek, gösteri, toplantı olmak üzere toplam 53 adet etkinlik düzenlendi. 520 kez hasta transferi sağlanıp, sosyal yardımlar kapsamında; 2000 adet gıda yardımı, 1500 adet odun yardımı, 40 adet tam donanımlı bebek eşyası, 50 adet hasta bezi, 56 adet eşya temini, 4 adet yürüteç (wolker) verilmiş ve 197 kişiden eşya ve kıyafet bağışı alınmıştır. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımız için 25 adet manuel tekerlekli sandalye, 15 adet akülü tekerlekli sandalye ve 1 adet özel eğitim tekerlekli sandalye alınarak, teslim edildi. Toplam 396 öğrenciye burs, 36 asker ailesine yardım yapıldı. 106 adet kurs açılmış ve bu kurslarımızda 3157 kişi eğitim görmüş ve görmeye de devam etmektedir. Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında yürütülen ve Başkanımız Mehmet KOCADON’un büyük önem verdiği “Büyüklere Saygı Projesi” kapsamında, ilçemizde yaşamını sürdüren 75 yaş üstü vatandaşlarımızdan 600 kişiyi ocak-haziran ayları içerisinde ziyaret ettik ve ziyaret etmeye de devam ediyoruz. Bodrum’da faaliyet gösteren spor kulüplerine 1450 adet çeşitli spor malzemesi desteği verildi ve 200 sporcuya konaklama yardımı da yapıldı. Yoga, pilates, step-aerobik kurslarında toplam 500 kişiye eğitim verilmiş ve verilmeye de devam edilmektedir.

Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz gibi, ekiplerimiz tarafından tüm camilerimizin bakımı ve temizliği yapılmakta ayrıca ramazan yardımlarımızı da ihtiyacı olan ailelere ulaştırmaya başlamış durumdayız.

Çeşitli gerekçelerle yardıma ihtiyaç duyan kadınlar için, Bodrum Belediyesi ve hayırsever bir vatandaşın işbirliği ile “Bodrum Kadın Konuk Evi” projesi kapsamındaki çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Huzurevi projesi de çalışılmaktadır.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2016 Yılı Ocak – Mayıs aylarında yaklaşık 5.746 ton ambalaj atığı toplanmıştır. 2016 Yılı Ocak – Haziran aylarında yaklaşık ortalama 65.500 ton evsel atık toplanarak çöp döküm alanlarına nakli gerçekleştirilmiştir. İlçemiz okullarında TAP Derneği (Taşınabilir Atık Pil) koordinasyonunda atık pil toplama kampanyası kapsamında yaklaşık 800 kg atık pil toplanarak bertaraf edilmek üzere TAP Derneğine gönderilmiştir. Bitkisel Atık Yağların toplanması ve bertarafı konusunda yine bakanlık tarafından lisanslı ve Belediyemiz ile protokol imzalamış Kolza A.Ş. firması aracılığı ile yaklaşık 50 ton bitkisel atık yağ toplanarak bertarafı sağlanmıştır. Bodrum ilçemizde 10 bin ’den fazla konteynerimiz ayda bir defa yıkanıp, temizlenip bakımları yapılmakta ayrıca eskiyen konteynerlerin yerine yaklaşık 2 bin adet konteynerin alımı tamamlanmış olup, dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Yarımada genelinde yaklaşık 9 bin çöp konteyneri bulunuyor. 53 mahalle genelinde 3225 sokak, 447 cadde, 14 bulvar, 10 meydan, 76 küme ev olmak üzere toplam 3775 cadde-sokak program doğrultusunda elle süpürme personellerimiz ve makineli süpürme araçlarımız ile süpürülmektedir. 19 adet pazar yeri süpürme, yıkama ve temizliği; temizlik ekibi, 1 çöp kamyonu, 1 makineli süpürme aracı ve 1 yıkama aracı ile gerçekleştirilmektedir.

Çözüm Merkezi’ne 3568 şikâyet gelmiş, bu şikâyetlerin 2648 adedi çözüme ulaştırılarak geri dönüşleri sağlanmış, kalan şikâyetler değerlendirmeye alınmıştır.

Geçici Hayvan Bakım Evlerinde toplam 635 sokak hayvanının bakımı yapılmaktadır. Bakımevlerimizde 951 dişi, 377 erkek hayvan kısırlaştırılmış olup 1328 kuduz aşısı yapılmıştır. Ayrıca 1099 hayvana mikroçip takılmış, bakımevlerinde bulunan hayvanlardan 215’i sahiplendirilmiştir.

Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Cenaze Hizmetleri Birimi olarak ocak ayında 70 defin 15 nakil; şubat ayında 57 defin 14 nakil; mart ayında 57 defin 7 nakil; nisan ayında 47 defin 14 nakil; mayıs ayında 62 defin 11 nakil ve haziran ayında 51 defin 15 nakil işlemi gerçekleştirilmiştir. Cenaze evlerine pide, ayran, çay ve kahve ikramlarımız gönderilmiştir. Ayrıca cenaze evlerine ve mevlitlere tabure gönderilmiştir. Toplam 344 defin, 76 nakil yapılmış, ayrıca toplam 20 bin civarında ikram hazırlanmıştır.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yarımada genelinde bakkal, market ve süpermarketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihi ve saklama koşulları kapsamında denetim çalışmaları yaptı. Kanunlara uymayanlara cezai işlemler uygulandı. Denetimler sonucu tarihi geçmiş gıda ürünleri toplandı ve imha edildi. Zabıta müdürlüğümüz görev alanına giren her konuda denetimlerini sürdürmektedir.

Belediyemiz tarafından “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” ile Bodrum yarımadasındaki sahillerin temizliği yapıldı. Geçen sene Bodrum’un koylarında 10 bin kilograma yakın çöp çıkmışken bu sene bu oran 5 bin 5 yüz kilograma kadar düştü. Bu sosyal projelerin güzel bir örnek olduğunu da işte burada rakamlarla görüyoruz. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesinde eğitim gören 36 bin öğrencinin anketi sonucuna göre 12. İletişim Ödüllerindeki “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülü “Denize En Çok Mavi Yakışır” projesine verildi.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Belediye Başkanı’nın önemli günler ve bayramlarla, Belediyenin düzenlediği veya desteklediği etkinlikler, festivaller, toplantılar, açılışlar vb. organizasyonlarla ilgili vatandaşlara toplam 4.467.598 mesaj, kısa mesaj sistemi ile iletildi. Yaşlılara Saygı Haftası sebebiyle Bodrum’da ikamet eden yüz yaş üstündeki yaşlılar evlerinde ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında anılarını aktaran büyükler, zaman zaman da duygulu anlar yaşadı. Yapılan ziyaretlere mahalle muhtarları da eşlik etti. 27 Haziran 2016 itibariyle toplamda 92.243 fotoğraf çekilirken 296  haber ve 583 video hazırlandı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ocak-haziran ayları içerisinde 30 yıkım kararı alınıp yıkım gerçekleşirken Kentsel Dönüşüm amaçlı Mumcular’da belediyeye ait 7 binanın da yıkımı gerçekleşmiştir. 32. madde gereği 17 yıkım kararı alınıp ancak yıkım durdurulma kararı bulunmaktadır. Yine bu aylara ait 18 yürütmeyi durdurma kararı bulunmaktadır. Son altı ayda toplam 706 imar durumu ve toplam 230 imar uygulaması düzenlenmiştir. Ayrıca yapı kontrol tarafından 686 iskân ve 1515 ruhsat başvurusu, resmi olarak 750 adet işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı için yapılan müracaatlar değerlendirilmiş,  270 adet işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ruhsat güncellemesi yapılmıştır. İlçemiz genelinde 92 adet arazi tespiti yapılmış olup, 26 adet cadde sokak tabela yenileme montajı yapılmıştır.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü; 01.01.2016 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Belediye İş ile Bodrum Belediyesi arasındaki Sendika Sözleşmesi 07.03.2016 tarihinde imzalanmıştır. 03.03.2016 tarihinde Banka Promosyon ihalesi yapılmıştır. Ayrıca çeşitli hizmet içi eğitim seminerleri gerçekleştirilmiştir.

Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Yazılım Ekibinin ortak çalışmaları sonucunda oluşturulmuş olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yönetim Bilgi Sistemi ile yürütülen çalışmaların takip ve analizi yapılıp, grafikler ve raporlar gibi çıktılar alınarak, sürekli iyileştirme ve geliştirme sağlanmaktadır. Ayrıca hazırlanan projelerle ilgili olarak Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğü tarafından hibe başvuruları yapılmaktadır. Haziran 2016 itibariyle almaya hak kazanılan toplam hibe tutarı 1.212.895 TL’dir.

Mali Hizmetler Müdürlüğü, kendi kendine yeten bir mali yapı oluşturulması yönünde sürekli olarak kendini yenileyen bir hizmet anlayışı ile merkez binada ve müdürlüğe bağlı mahalleye dönüşen yerlerdeki belediyenin tüm ek hizmet binalarında, mükelleflere yönelik emlak beyanı verme ve tahsilat işlemleri hizmetleri kolaylıkla yapılabildiği gibi kredi kartıyla 12 taksit ödeme imkânı da getirildi. Ayrıca tahsilat işlemlerinin hızlanması için internet üzerinden tahsilat işlemlerine yönelik iyileştirmeler yapıldı. Belediye borçlarının tahsilatının hızlandırılması, mükelleflerin mağdur olmamaları ve hızlı işlem kolaylığına yönelik olarak müdürlük bünyesinde Takibat Biriminin süreç yenileme faaliyetleri devam etmektedir. Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren İktisat İşleri Birimi ise tüm ilçe genelinde kayıt altında olmayan ilan-reklam vergileri ve pazar yerlerinin kayıt, tahakkuk ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirdi. İlk 6 aylık bütçe gelirleri gerçekleşme rakamlarına bakıldığında 2015 yılına göre 2016 yılında ilk altı ayda gelirlerimizde %5 artış olduğu görülmektedir. Bakanlık tarafından yayınlanan borçlu belediyeler listesinde Bodrum Belediyesi’nin adı bulunmamaktadır.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 222.276 adet mevsimlik bitki, 28.998 adet çalı grubu bitki, 1.152 adet ağaç dikimi yapıldı. 6.286 adet palmiye, hurma ağacı ve yeşil yapraklı ağaç; 1.835 adet çalı grubu budaması yapıldı. 168 adet palmiye ve 104 adet ağacın sökümü yapılarak başka alanlara dikildi. 100 adet çalı grubu bitki sökülüp, Kademe serada dikimi yapıldı. Fırtınadan dolayı 64 adet ağacın kesimi yapıldı. 3 adet hurma ağacı Palmiye Kırmızı Böceği sebebiyle kurudu ve imha edildi. 4 adet palmiye ağacı, 28 adet ağaç kuruduğu için kesimi yapıldı.

Yarımada genelindeki mahallelere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çocuk parkı malzemeleri ile spor aletlerinin montajı yapıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 48.229 adet bitki köklenerek saksılara alındı, 65 bin metrekare yeşil alan gübrelendi. 6 bin metrekare çim ekimi yapıldı. Yıkılan Tepecik Kafe’nin yerine park düzenlemesi yapıldı.

Park Yapımı-Oyun grubu ve spor aleti monte edilen alanlar

Etrim Mevkii’ne oyun grubu, tahterevalli, salıncak ve 5 adet spor aleti kuruldu. Parkın etrafına panel çit monte edildi.

Aşağı Mazı Okulu’na oyun grubu, tahterevalli, salıncak monte edildi.

Kumbahçe Müftülük Binası Kuran Kursu’na oyun grubu ve 1 adet tahterevalli monte edildi.

Pınarlıbelen Kaklık Mevkii’ne oyun grubu, tahterevalli, salıncak ve 5 adet spor aleti kuruldu. Parkın etrafına panel çit montajı yapıldı.

Turgutreis Amiral Cafe yanındaki park komple söküldü, zemin temizlendi. Beton dökümü yapıldıktan sonra engelli oyun grubu ve engelli salıncağı, oyun grubu montajı, 3 adet salıncak, 2 adet tahterevalli, 1 takım spor aleti montajı yapıldı.

Türkkuyusu Mahallesindeki parka 4 adet spor aleti takıldı.

Konacık Mit Bölgeye 3 adet spor aleti monte edildi.

Bodrum Marina Vista arkası Genç Girişimciler Parkına oyun grubu ve tahterevalli monte edildi.

Gümbet Serhan Otel karşısı Zengin Hüseyin Sokaktaki park alanına 1adet salıncak, 1adet tahterevalli monte edildi.

Konacık Pedasa Caddesi ile Ülkü Sokak arasındaki yeşil alana oyun grubu, tahterevalli ve salıncak monte edildi.

Gündoğan Başkent sitesi içindeki parka 5 adet spor aleti monte edildi.

Mumcular 263. Sokak parkına 4 adet spor aleti monte edildi.

Türkbükü Cafe arkasındaki yeşil alana 7 adet spor aleti monte edildi.

Bodrum Oasis üzeri Rotary Piri Reis Parkı karşısındaki yeşil alana 3 adet spor aleti ilave edildi.

Konacık Mit Bölge içindeki alana 3 adet spor aleti ilave edildi.

Bodrum Yokuşbaşı Mahallesi The Marmara girişindeki alana 9 adet spor aleti, bir adet tahterevalli, 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Bodrum Albatros Sitesi içerisindeki parka oyun grubu, 1 adet tahterevalli ve 2 adet salıncak oturağı, 9 adet spor aleti monte edildi.

Ortakent Yahşi Özel Eğitim Merkezine 2 adet spor aleti, 1 adet ikili engelli salıncağı monte edildi.

Yalıkavak sahilindeki parka engelli oyun grubu, 1 adet ikili engelli salıncağı, 1 adet tahterevalli monte edildi.

Pınarlıbelen Okulu içerisine oyun grubu,1 adet ikili salıncak, 1 adet tahterevalli, 3 adet spor aleti monte edildi.

Bodrum Çamkoru sitesi parkına oyun grubu, 1 adet tahterevalli, 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Bağla Vaha Sitesi içerisindeki parka oyun grubu, 1 adet tahterevalli, 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Yatağan Cezaevi içerisinde 3 adet spor aleti, oyun grubu, 1 adet tahterevalli, 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Konacık Poyraz Sokak parkına 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Gündoğan Sağlık Ocağı yanındaki parka 1 adet tahterevalli, 1 adet ikili salıncak monte edildi.

Gökçebel Çeşmebaşındaki parka 1 adet tekli salıncak ve oyun grubu monte edildi.

Turgutreis Şevket Sabancı Yürüyüş Yolu 5. kısma oyun grubu monte edildi.

Yatağan Karaltı İlkokulu ve Yeni Karakuyu İlkokuluna 2 adet tahterevalli, 2 adet salıncak monte edildi.

Ortakent Yarbasan Evleri yanındaki parka tekli kaydırak, tahterevalli ve salıncak monte edildi.

Yalıkavak Yelken Kulübüne 1 adet 2’li salıncak monte edildi.

Gündoğan Eski Belediye Bahçesine 9 adet spor aleti monte edildi.

Turgutreis Dalda market arkasındaki parka 5 adet spor aleti monte edildi.

Yalıkavak Gerişaltı Çimentepe parkına oyun grubu monte edildi.

Bodrum Kumbahçe Sarıaslan parkında kırık olan döner kaydırak, Bitez Sahil Kafe yanı çocuk parkında kırık olan kaydırak, Yalıkavak Geriş Nevin Başara parkında kırık olan kaydırak değişimi yapıldı.

 

Kauçuk Döşemesi Yapılan Alanlar

Gölköy Şehit Gaffur Kaynar İlköğretim Okulu yanındaki yeni park  (200 m2)

Konacık Poyraz Sokak parkı (220 m2)

Bodrum Kumbahçe Mahallesindeki Müftülük binası bahçesindeki park (80 m2)

Turgutreis Amiral Kafe yanındaki park (1000 m2)

Konacık Börtecine sokaktaki park (160 m2)

Bitez Gavaklı Sarnıç Caddesi 1572 sokak parkı (300 m2)

Yalıkavak Sağlık Ocağı karşısındaki park (340 m2)

Akçaalan Amiral Turgutreis Okulu arkasındaki park (230 m2)

Gündoğan Koreli Parkı (300 m2)

Konacık Pedasa Caddesi ile Ülkü Sokak arasındaki yeşil alana kauçuk döşemesi  (200 m2)

Bodrum Albatros Sitesi içindeki parka (190 m2)

Bodrum Çam Koru Evleri parkına (200 m2)

Rotary Piri Reis Parkı (550 m2)

Kauçuk tamiri yapılan parklar

Gümbet Dolgu parkı

Barış Akay Anaokulu içindeki park

Ortakent Üçtepeler Sokak parkı

Konacık Ziya Gökalp Caddesi parkı

Konacık Selvi Sokak içerisindeki park

Sökümü yapılan parklar

Konacık Selvi Sokak içerisindeki parktan 1 adet kırık spor aleti, 1 adet oyun grubu

Albatros sitesi içerisindeki eski oyun grupları

Rotary Piri Reis parkı 550 m2 kauçuk sökümü yapıldı.

Gökçebel Çeşmebaşı parkındaki eski oyun grupları

Yalıkavak Gerişteki park eski oyun grupları

Gündoğan Eski Belediye Bahçesi 10 adet spor aleti

Yalıkavak Gerişaltı Çimentepe parkı ahşap oyun grupları

Bitez Sahil Kafe yanı çocuk parkı ahşap oyun grupları 29 Haziran’da yapıldı. Ayrıca 1 adet engelli oyun grubu montajı da yapılacak.

Şu anda ihalesi yapılmış ve yapımı devam eden Akçaalan ve Mumcular parkı ile irili ufaklı kendi öz kaynaklarımızla yapmakta olduğumuz parklarımız tamamlanmak üzeredir.

Yazı İşleri Müdürlüğünce toplam 449 adet nikâh akdi gerçekleştirilmiştir. Toplam 39 adet Evlenme İzin Belgesi düzenlenmiştir.

Fen İşleri Müdürlüğü, belki de belediyemizin en yoğun çalışıp, en çok eleştirilen birimi. O yüzden en sona bıraktım. Kısaca Başkanımız Mehmet Kocadon için, bizim için, Bodrum yarımadası için çok önemli bir yatırım olan asfalt şantiyesinden bahsedeceğim.

YENİ ASFALT ŞANTİYESİ KURULUMU

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yarımada genelinde planladığı üstyapı çalışmaları için asfalt şantiyesinin kurulacağı alanın hazırlanması, yeni asfalt ve mekanik plentin ve iş makinalarının alımları gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi, ilçemiz Peksimet Mahallesinde mülkiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 18 dönüm alanın protokolle kendisine tahsisini sağladı. Bu tahsisin olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Alınan meclis kararlarını takiben, hızla bu alan modern bir asfalt şantiyesi olarak hazırlanmaya başlandı. Bu çalışmalar kapsamında öncelikle arazinin tesviyesi ve çevre istinat duvarları yapılarak, alan plent kurulumu için hazır duruma getirildi. Şu anda gerek asfalt plentinin gerekse mekanik plent ve siloların montajları tüm hızıyla devam etmekte olup, temmuz ayı sonunda deneme üretimlerinin başlaması planlanmaktadır. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bu yatırım da pek çok kalem kendi öz kaynaklarımızla yapıldığından maliyet düşük kalmaktadır. Yoksa bu rakamlara bu iş yapılmaz.

2016 yılı Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yatırımları arasında bulunan saatte 100 Ton Üretim Kapasiteli Asfalt Plenti ve 250-400 Ton Kapasiteli Mekanik Plent, Çekici Tır, Lowbed (Tır Dorsesi) ve Finisher (Asfalt Serici) alımları gerçekleştirilmiştir. Bodrum Belediyesi’nin alımını gerçekleştirmiş olduğu asfalt ve mekanik plent son teknolojik donanıma sahiptir. İlbank Kredisi ile gerçekleştirilen bu alımların toplam bedeli 3 milyon 128 bin 785 TL’dir. Bunun yanında toplam bedelleri 672 bin 600 TL olan ham petrol taşıyıcılığına uygun 30 bin litre kapasiteli semi treyler, 80/100 ton kapasiteli mobil taşınabilir elek, asfalt plenti zemin üstü elektronik kantar alımları 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir.

Yeni asfalt şantiyesi çalışmaları devam ederken, yeni açılan ve mevcut yolların bakım onarımları da hızla devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yolların asfaltlanması için kullanılmak üzere 729 bin 468 TL bedelle 45.826 ton asfalt malzemesi ihalesi yapılmış olup, malzeme sevkiyatları şantiyemize yapılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda TÜPRAŞ’tan 2016 yılı içerisinde bitümlü sıcak karışım asfalt bağlatıcı malzeme alımları da başlamıştır. Şu ana kadar TÜPRAŞ’tan 1 milyon 083 bin 348 TL’lik bitüm alımı gerçekleştirilmiş olup, yılsonuna kadar 1milyon 100 bin TL’lik daha bitüm alımı gerçekleştirilerek toplamda 2 milyon 183 bin 348 TL’lik bitüm alımı planlanmaktadır.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2016 yılı içerisinde yeni asfalt ve mekanik plent kurulumu, yeni iş makinası donanımı ve asfalt serimi olarak planladığı ve yatırım programına alıp, uygulamaya başladığı yatırımlarının toplam bedeli 6 milyon 714 bin 201 TL’dir. (Yaklaşık 10 milyon TL’dir.)

Şu anda yarımada genelinde devam eden sathi kaplama asfalt çalışmalarımız da son hızla devam ediyor. Yaklaşık 400 km sathi kaplama asfalt yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir.

AYDEM ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

İlçemiz Torba, Gümbet, Turgutreis Yalı, Turgutreis Bahçelievler, Yalıkavak Dirmil ve Gündoğan mahallelerimizde, Torba-Göltürkbükü karayolu, Gölköy Mahallesi Atatürk, Akdeniz ve Bülent Ecevit caddelerinde ADM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından, toplam uzunluğu 16 bin 111 metre olan imar yollarımız üzerinde toplamda 15 bin 330 m2 kanal kazımı yapılarak 2016 yılı içerisinde elektrik kablolarının yeraltına alınması programa alınmıştır.

Bu programa alınan yatırımın tamamının altyapı ruhsatları Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon (AYKOME) Şube Müdürlüğü tarafından onaylanmış ve kazı izinleri verilmek üzere AYKOME tarafından ruhsatlandırılmıştır.

Altyapı ruhsatları alınan bu yolların kazım ve kablo döşeme işleri ADM müteahhitleri tarafından yapılmaktadır. Döşenen kabloların ve testleri yapıldıktan sonra bozulan yolların tamir ve bakım işleri Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince hemen yapılarak vatandaşlarımızın bu kazılardan kaynaklanan mağduriyetleri giderilmektedir.

Ayrıca Turgutreis Yalı Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde ADM ve Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü AYKOME Birimi işbirliği ile 1600 metrelik kısmında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yol yapımı ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında elektrik kablolarının yeraltına alınması işlemi gerçekleştirilmiş olup, bu yolun 360 metrelik kısmının parke tamirat işlemleri devam etmekte olup geri kalan 1240 metrelik kısmının sathi kaplama asfalt ile kaplama işlemi çalışmaları devam etmekte, Bayram öncesi tamamlanması için çalışmalar son hız devam etmektedir.

2016 yılı içerisinde Bodrum Yarımadası genelinde ADM tarafından tahrip edilen imar yollarımız üzerindeki çalışmalar sona erdiğinde 16111 metre uzunluğundaki imar yollarımızın 4424m2 si parke ile 9567m2 si sıcak asfalt ile 1339m3 ü toprak dolgu ile tamir ve bakımları yapılmış olacaktır. Halen yapılan çalışmaların % 70’lik kısmı tamamlanmış olup, geri kalan kısımların tamamlanması için ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Bayram öncesinde onarımların çok büyük bir bölümünün tamamlanması için çalışmalar son hız devam etmektedir.

MAZGAL VE KORİGE BORU ALIMLARI

6360 sayılı Büyükşehir yasasına göre 30 Mart 2014 tarihinden sonra yapılan yerel seçimlerden sonra su, kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğunda olmasına rağmen Bodrum Belediyesi bu geçiş döneminde vatandaşlarını mağdur etmemek için hizmetlerini imkânlar elverdiği ölçüde sürdürmektedir.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2016 yılı yatırım bütçesi içerisinde yağmur suyu drenaj hattı döşeme işlerinde kullanılmak üzere 154 bin 521TL’lik mazgal alımı, 311 bin 46 TL tutarında 9270 metre korige boru alımı gerçekleştirmiştir. Ayrıca Turgutreis Yalı Mahallemizde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı altyapı çalışmaları kapsamında dağlardan gelen yağmur sularının çevre işyerlerine, otellere, evlere ve imar yollarına zarar vermeden denize ulaşabilmesi için 60 bin TL bedelle 84 metre uzunluğunda betonarme kutu menfez döşeme işi yapılmıştır.

Bayramda nöbetçi ekiplerimiz çalışmaya devam edeceklerdir. Herhangi bir sıkıntıda Zabıta’yı 153’ten ya da belediye telefonlarımızı ve bizleri arayabilirsiniz.

Kısaca Bodrum için, Bodrumlular için çalıştık… Beraberce Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz…

Tüm Bodrum yarımada halkının ve misafirlerimizin Ramazan Bayramını da sizin aracılığınızla kutlar, hep birlikte şeker tadında bir bayram geçirmelerini dileriz.

Her zaman olduğu gibi sizlerin sorularını cevaplamaktan büyük mutluluk duyacağız. “

Açıklama sonrası Başkan yardımcıları basın mensuplarından gelen sorulara cevap verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu