EkonomiGündemManşet

SOLUCAN GÜBRESİ UMUTLARI OLDU

IMG_1519MİTSO’nun düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra köyünde solucan gübresi üretimi tesisi kuran Öznur Akkaş, eşiyle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek, düzenlenmiş olan eğitim nedeniyle teşekkür etti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı – KOSGEB Muğla İl Müdürlüğü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO)’nun işbirliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamladıktan sonra Milas’ın Akyol köyünde eşi Selami Akkaş ile birlikte solucan gübresi üretimine başlayan Öznur Akkaş, işinin geleceğinden umutlu. Akyol köyünde 100 metrekarelik bir üretim tesisi kurarak bu yıl solucan gübresi üretmeye başlayan Öznur Akkaş ve eşi Selami Akkaş, yaptıkları işin herkesin yapabileceği bir iş olduğunu belirterek “Bu iş için haftada sadece yarım saatinizi ayırmanız yeterli” dediler.

Solucan gübresi üretim tesislerine Denizli’deki As Solucan Kooperatifinden tanesi 15 kuruştan satın aldıkları Kalifornia tipi solucanlarla yılbaşında gübre üretimine başlayan Öznur Akkaş ve Selami Akkaş çifti, solucanların beslenmesi için her türlü meyve ve sebze artığının yeterli olduğunu söylediler. Solucanların çok çabuk ürediğini anlatan Öznur Akkaş ve Selami Akkaş, “Solucan gübresinin kilosu 2 – 3 liradan alıcı buluyor. Özellikle organik tarım yapmak isteyenler satın alıyorlar. Seralarda, zeytinliklerde, meyve bahçelerinde kullanılıyor ve meyve ve sebze üretimini diğer gübrelere göre daha çok arttırıyor. Biz ayda 7 ton solucan gübresi elde edebiliyoruz. Üstelik üretimimiz tarımsal üretim kapsamında olduğu için gelir vergisi de ödemiyoruz” dediler.

Solucan gübresi üretimine daha MİTSO’nun düzenlediği “Uygulamalı girişimcilik eğitimi” sırasında aklına koyduğunu anlatan Öznur Akkaş, “O eğitimin çok faydasını gördüm. En azından kendime olan güvenim arttı ve ben bu işi başarırım, dedim. Sonunda, küçük de olsa solucan gübresi üretim tesisimizi kurduk. Şimdi yarınlara daha umutla bakıyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’de, Odanın düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamladıktan sonra Milas’ın Akyol mahallesinde solucan gübresi üretimine başlayan Öznur Akkaş ve eşi Selami Akkaş’ı kutlayarak “Sizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Siz, Odamızın açmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ne kadar yararlı ve isabetli olduğunu kanıtladınız. Örnek bir yatırım yaptınız, örnek bir işe giriştiniz. Sizin girişiminiz birçok kişiye örnek olacaktır. Size açmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu