GündemKültür SanatManşet

ŞANLI BAYRAĞIM FOTOĞRAF YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ

Şanlı BayrağımMuğla İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polislerin katılacağı Şanlı Bayrağım isimli fotoğraf yarışmasına ilk günlerden yoğun ilgi geldi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, Eğitim Şube Müdürlüğü ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa Muğla İl Emniyet Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında görevli personeline yönelik olarak fotoğraf yarışması düzenleniyor. Muğla  İl Emniyet Müdürlüğü merkez ve taşra kadrosunda görevli personellerin aralarında birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi, iş stresinden uzak kalınarak günlük yaşantıda mutlu ve huzurlu bir yaşamın sağlanması gibi bir hedef doğrultusunda düzenlenecek olunan fotoğraf yarışmasının ismi Şanlı Bayrağım. Fotoğraf yarışmasının ayrıca Emniyet Teşkilatı mensuplarının sanatla da uğraştığının bilinmesi ile bazı vatandaşların polislere   karşı olan olumsuz ön yargılarının azaltılması gibi bir yardımcı hedefi de bulunuyor. Fotoğraf yarışmasına ilk günlerden yoğun ilgi geldi.

Yarışmanın ilan edildiği tarih 01 Kasım 2017. Eserlerin Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğüne, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne veya Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğüne elden teslimi için son başvuru tarihi ise 22 Aralık  2017 Cuma günü saat:17.00.

Yarışmaya katılacak olan eserler Muğla İl Emniyet Müdürlüğü makamının uygun görüşleri ile en az 3 en fazla 10 üyeden oluşacak olan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici Kurul tarafından en az ilk üç eser ödüllendirilecek olup daha fazla eserin ödüllendirilmesi seçici kurulun teklifi Muğla İl Emniyet Müdürlüğü makamının uygun görüşü ile mümkün olacak. Dereceye giren eserler ile sergilenmeye uygun görülen eserler Muğla İl Emniyet Müdürlüğü makamının uygun görüşü alınarak belirlenecek yer ve tarihlerde sergilenebilecek. Seçici Kurul değerlendirmesinde ise gizlilik esas olacak.

Şanlı Bayrağım isimli fotoğraf yarışmasının amacı içimizdeki ülke, millet ve vatan sevgisinin dışa yansımasının sağlanarak, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu bağlamda katılım şartları:

Yarışma Muğla İl Emniyet Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında görevli tüm personele açıktır. Ancak yarışmanın seçici kurulunda görevli olanlar yarışmaya hiçbir şekilde yarışmacı olarak katılamazlar.

  • Yarışmaya eser olarak katılan fotoğrafların daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
  • Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar, fotoğraf kağıdına minimum 21 cm x 29,7 cm (A4 kağıt) maksimum 50 cm x 70 cm ölçülerde basılı olmalıdır.
  • Yarışmaya siyah-beyaz veya renkli fotoğraflarla katılına bilinecektir.
  • Yarışmacılar en fazla üç adet fotoğrafla yarışmaya katılabilirler.
  • Her bir fotoğrafa yarışmacı tarafından en az beş rakam ya da beş harften oluşan rumuz

verilecektir.

  • Yarışmaya birden çok fotoğrafla katılan yarışmacılar her bir fotoğraf için ayrı rumuz kullanacaktır.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğrafların arka sol üst köşesine rumuz yazılacak, fotoğrafın ön ve arka yüzeyi üzerinde rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten ad, soyad, imza, işaret ve rütbe bulunmayacaktır.
  • Fotoğraf, üzerinde sadece rumuz yazılı olan zarfla veya dosya ile birlikte Muğla  İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ‘nün Kültürel Faaliyetler Büro Amirliği ‘ne, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü İdari Büro Amirliğine teslim edilecektir. Teslim edilen zarfın veya dosyanın içerisine katılımcının Adı ve Soyadı, Adresi, İş Telefonu, Cep telefonu ve varsa  e-mail bilgilerini içeren kendisinin ıslak imzası ile imzaladığı Katılım Formu yerine geçen dilekçesi   konulacaktır. Yarışmanın yerel gazetede ilan edildiği tarihte veya  yarışmaya müracaat edildiği tarihte Muğla  İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan yarışmacının eseri kendisi müracaat tarihi sonrasında Muğla  İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olmasa dahi eseri değerlendirmeye alınacaktır.
  • Yarışmaya katılan fotoğraflarda, dereceye giren veya dereceye girmeyen fotoğrafların tüm hakları kullanım hakları da dahil Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ‘ne aittir. Konu ile ilgili olarak Muğla  İl Emniyet Müdürlüğü makamının uygun görüşleri ile  yapılacak haber veya bilgilendirmeler ile çeşitli yerlerde teşhir edilebilecektir. Bu eserler yine Muğla İlinin veya Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ‘nün  tanıtımlarında ve     yayınlarında bedelsiz kullanılabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için basın organlarında da fotoğrafın sahibinin adı ile birlikte kullanılabilecektir.
  • Dereceye giremeyen fotoğraflar, sonuçların ilan edilmesinden itibaren 1 ay içerisinde teslim edilen adresten geri alınabilir. Herhangi bir sebepten dolayı fotoğrafların zarar görmesi halinde veya 1 aylık süre içinde fotoğraflarını geri almayan katılımcılar eserler ile ilgili olarak her hangi bir hak iddia edemezler.
  • Dereceye giren fotoğrafların katılımcılarına Türk Bayraklı çeşitli hediyelerin yanısıra  plaket, teşekkür belgesi veya sertifika verilecektir.
  • Yarışmaya katılan tüm katılımcılar, katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaklardır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu