EğitimGündemHayatManşet

TED KOLEJİNDEN ANLAMLI PROJE

IMG_1077Engelli bireylerin sosyal hayata dahil olmaları ve toplumda engelliler konusunda gerekli bilincin oluşturulması amacıyla TED Bodrum Koleji öğrencileri tarafından hayata geçirilen “Bir Elmanın İki Yarısı” adlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’ndan yaklaşık 50 öğrencinin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik TED Bodrum Koleji Spor Salonu’nda başladı. Burada drama öğretmenlerinin yönetiminde müzik eşliğinde hareketli ve hayal kurmaya yönlendiren aktiviteler yapıldı. Daha sonra ise öğrenciler sınıflarda resim çalışmaları yaptı.

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışmanı Kayane Kutlu, “Bir Elmanın İki Yarısı” projesinden bahsederek şunları söyledi:

“Bugün 5’inci sınıf öğrencilerimizle bir sosyal sorumluluk projemiz olan ve 5 yıldır gerçekleştirdiğimiz “Bir Elmanın İki Yarısı”nın ilk ayağını yaptık. Bu çalışmada öğrencilerimizin önce tanışıp kaynaşmaları için onlara drama öğretmenlerinin yönetiminde müzik eşliğinde hareketli ve hayal kurmaya yönlendiren bir drama çalışması yaptık. Daha sonra bu drama etkinliğimizin bir uzantısı olarak görsel sanatlar atölyemizde resim çalışması yaptık.”

Projenin amacından da bahseden Kutlu, “Bizim hedefimiz engelli çocuklarla bizim çocuklarımızın bir araya gelmeleri, onları yakından tanımaları, kaynaşmaları, bir etkinlik aracı ile ortak zaman geçirerek birbirleri ile empati kurup toplumsal duyarlılığı uyandırmak. Çocuklarımızın toplumdaki engelli bireylere karşı olumsuz duygular yerine daha olumlu ve pozitif duygularla yüklenmelerini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri yaptığı resimler ise yılbaşında kartpostal yapılıp, kartpostallarla TED Koleji ve Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu öğrencilerinin yeni yılı kutlanacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu