ÇevreGündemManşet

KARAYA OTURTULAN KURUYÜK GEMİSİNE TEPKİ

gemi4Geçtiğimiz günlerde Söğüt Mahallesi açıklarında arıza yapan 41 metre uzunluğundaki ‘Can-D’ ismindeki kuru yük gemisi, mahallesindeki bir gemi çekek yerinin önünde kontrollü olarak karaya oturtuldu.

Geminin bulunduğu noktada parçalanacağı endişesi üzerine Kent Konseyi üyeleri, bölgeye giderek basın açıklaması yaptı. Kent Konseyi üyelerine, Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, partililer ve Söğüt yaşayanları destek verdi. Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol konuşmasında söz konusu kuru yük gemisinin, bir krize dönüştüğüne ve bölge halkında endişe yarattığına işaret etti. Yankol, 1961 yapımlı geminin römorklarla Aliağa gibi büyük tersanelere götürülmek yerine Söğüt’te bir takım faaliyetlerde bulunulmasının köye zarar vereceğini ifade etti. Yankol “Bölge, turizmden ekmek yiyor, geminin asbestli olması nedeniyle burada kalmasını veya burada parçalara ayrılmasını istemiyoruz. İlgili kurumlara sesleniyoruz ve geminin bir an önce buradan götürülmesini talep ediyoruz. Aksi halde eylemlerimiz sürecektir” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu